Windows 11 sorunları düzeldi mi?

Arkadaşlar galiba sormak istediğim şey yanlış anlaşılmış. Aslında niyetim Windows 11'e geçiş yapmadan önce güncel kullanıcı deneyimlerini öğrenmekti. ‘Düzeltildi mi?’ derken, eski sürümlerde karşılaşılan yaygın sorunlar sonradan giderildiyse artık stabil hale geldi mi demek istemiştim. Yoksa tek bir arkadaşın yaşadığı hatadan genelleme yapma niyetim yoktu. Kullanan varsa şu anki durum hakkında deneyim paylaşırsa çok memnun olurum.
Mesela örneğin: "Taskbar'a sağ tıklayınca explorer duruyor" gibisinden. Ben de bunun neden oluşabileceği hakkında yardımda bulunayım.
Çünkü bu bahsettiklerinizin kesinlikle OS'dan kaynaklı olduğunu kimse söyleyemez.
Eski sürümlerde yaşamış olduğunuz sorunlar üstteki gibi değilse OS'tan olduğuna emin olamazsınız. 11 Çıktığı günden beri 100'den fazla bilgisayara donanımlar yetmese bile kurdum hiçbir sorun olmadı bugüne kadar. Bahsettiğiniz Razer yazılımının çökmesi de Win11'e destek olmaması olabilir. En basitinden virüs bile olabilir. Şahsen bildiğimden söylüyorum, sevilen bir oyunu crackleyip içine virüs atsam ve siz buna oynamak için yönetici izni verseniz, aklınıza gelemeyecek kadar şeyler yaptırabilirim.
Yani uzun lafın kısası: Her hatada işletim sistemini suçlamak hiçbir şey ifade etmiyor!

Eski sürümlerde yaşamış olduğunuz sorunlar üstteki gibi değilse OS'tan olduğuna emin olamazsınız. 11 Çıktığı günden beri 100'den fazla bilgisayara donanımlar yetmese bile kurdum hiçbir sorun olmadı bugüne kadar. Bahsettiğiniz Razer yazılımının çökmesi de Win11'e destek olmaması olabilir. En basitinden virüs bile olabilir. Şahsen bildiğimden söylüyorum, sevilen bir oyunu crackleyip içine virüs atsam ve siz buna oynamak için yönetici izni verseniz, aklınıza gelemeyecek kadar şeyler yaptırabilirim.
Yani uzun lafın kısası: Her hatada işletim sistemini suçlamak hiçbir şey ifade etmiyor!
Anladım hocam, teknik olarak söylediklerinizde haklılık payı var. Ancak benim kastettiğim şey daha çok şuydu: Windows 11 ilk çıktığında yükselten pek çok kullanıcı, hiçbir özel ayar yapmadan sorunlar yaşadı. Sadece benim arkadaşım ve ben değil, o dönemde sosyal medyada bile bu durum çok konuşuluyordu. Taskbar sorunları, explorer çökmesi gibi şeylerin dışında bazı yazılımlarla da uyumsuzluk vardı. Örneğin Razer Synapse, sitesinde Windows 11 desteği olmasına rağmen bende açılmamıştı. O yüzden bu tip sorunları OS’e bağlamak çok da mantıksız gelmiyor.

Elbette her hata işletim sistemi kaynaklı değildir, ama bu kadar çok kişinin aynı anda aynı sorunları yaşayıp tekrar Windows 10’a dönmesi de tesadüf değil gibi geliyor. O yüzden tecrübeli kullanıcıların son sürümlerde durumun nasıl olduğuna dair yorumlarını merak ettim. Umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir.

Mesela şu başlıkta da benzer şekilde çok sayıda kullanıcı deneyimi paylaşılmıştı, göz atmak isteyen olursa: Windows 11 sorunları

Technopat Haberler

Geri
Yukarı