Windows 11 stabil midir?

Sistemi 2019'da topladım ve her şey geleceğe uyumlu olsun diye son model olmasına özellikle dikkat ettim. 1 hafta önce WIN11'e geçtim. Genelde 2 oyun oynuyorum bunlardan biri Rainbow 6:S biri War Thunder. War Thunder'da en yüksek ayarlarda 150 FPS alıyordum WIN11'e geçince 140 oldu. R6S'de ise 200 üstü alıyordum WIN11'de 250 alıyorum. Çoklu çekirdek kullanımı gerektiren oyunlarda performans artışı var. Yüksek grafikli oynadığım oyunlarda 5-10 FPS düşmesi var fakat 100'ün altına düşmediği sürece benim için pek kayıp olmuyor.
 
Hocam nereden bulabilirim şu sağ alttaki yazıyı kaldırmam lazım.

Windows 10'dan direk yükselteme yaptım. Windows 10 da da KMS CMD kodu ile etkinleştirme vardı. W11 lisansı da anakarta gömdüm format atınca da istemiyor lisans.
 
4 gün önce 21H2 versiyonu olan son versiyonunu kurdum, kullanıyorum test ediyorum. Oyun oynadım sıkıntı yok. Filmdir, müziktir, stabilitedir sıkıntı yok. Kullanmaya devam edeceğim şimdilik. Normalde Wİndows 10 sevdalısıydım ama adamlar bu son versiyonla bu işi çözmüşler sanırım. Wndows 10'a göre daha duraylı geldi bana.
 
i7-9750H/GTX 1650/16 GB RAM'li sistemde şu an oldukça akıcı şekilde kullanıyorum. Windows 10'a nazaran bir parça daha yoruyor sistemi hani RAM kullanımından belli oluyor ama görev yöneticinden bakmadığın sürece herhangi bir takılma, kasma vs de görmüyorsun. Oyunlarda ise gözle görülür fark göremedim. Pek tabii 2022 güncellemesi ile daha da iyi olacaktır. Eğer sistemin iyi ise bence geç.
 
Bedava lisans derken o nasıl oluyor? Ücretsiz mi?

Ücretsiz demeyelim de şu şekilde Windows 10'dan yükseltme yapanlara dijital lisans verildi. Anakarta gömülüyor daha da lisans gerekmiyor.
 

Geri
Yukarı