Windows 11 stabilitesi ve oyun performansı nasıldır?

yeniceri39

Femtopat
Katılım
6 Mart 2023
Mesajlar
20
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
12 GB DDR4 2400MHz.
SSD veya HDD modeli
500GB M.2 SSD Kingston NV2.
Ekran kartı
RX570
İşlemci
i3 7100.
Windows 11 stabil mi? Benim PC'ye kurmaya değer mi? kursam FPS değerlerinde değişme veya artma olur mu Windows 10'a nazaran? Şimdiden cevaplar için teşekkürler.
 
Eski bilgisayar sistemlerinde sıkıntıları var, yeni sistemlerde ise win11 performansı win10'a göre daha iyi. Sisteminiz nispeten eski gibi, win10 kullanmanız daha iyi olur.
 
En basitinden FIFA 23 ve Hogwarts Legacy oyununu yükledim, oyunları TV ekranına yansıtırken bile hata aldım. Büyüdü küçülmedi mesela. 1080'e aldığımda TV ekranında tam ekran olmadı oyunlar, hata verdi kapandı. Oyunların açılma süresi uzadı vs.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Steam'in istatistiklerine göre Windows 11 bayağı kan kaybetmiş. Millet 10'a geri dönüyor hep. Benim buradan çıkarttığım sonuç, Windows 11'in sorunlu olmasıdır.
 
En basitinden FIFA 23 ve Hogwarts Legacy oyununu yükledim, oyunları TV ekranına yansıtırken bile hata aldım. Büyüdü küçülmedi mesela. 1080'e aldığımda TV ekranında tam ekran olmadı oyunlar, hata verdi kapandı. Oyunların açılma süresi uzadı vs.
  • TV'ye görüntü aktarma geçmişten beri sorunsuz çalışmadı ki? Kaldı ki TV'de oryantasyon sorunu genelde TV'nin kejndi ayarları ile gili oluyor.
  • Oyun açılma süreleri ile ilgili bir sorun yaşamadım. Bilhakis eskiden daha uzun sürede açılan Lost Ark artık daha hızlı açılıyor.
Windows 11 muhteşem değil, çok hataları var ama yaşadığınız her sorunu 11 ile ilgiliymiş gibi yazıyormuşsunuz gibi geliyor bana. Mesela hangi sürümü kurdun? 22H2 sürümünde pencereli oyunşarın performansınmı artıran bir özellik var, Windows 10'da olmayan.
 
Windows 11, Windows 12 için bir test sürümüydü. Windows 11'i geliştirirken aslında Windows 12'yi dizayn ettiler ve etmeye de devam ediyorlar. Bu yüzden istedikleri şey Windows 11'in sorunlardan arınması değil, bu bir sonraki adım olarak planlandı. İstedikleri şey olabilecek en çok kombinasyonla en fazla ve çeşitlilikte sorunu ortaya çıkarmak ki, böylelikle asıl işletim sistemi Windows 12 de aynı süreci yaşamamak... Bu yüzden Windows 11'i kullanan kobaylara kasıtlı olarak olabilecek en fazla sorunu yaşatmak istiyorlar. Kullanıcılar da bedavaya, gönüllü olarak bu sorunlarla karşılaşıp ücretsiz geri bildirim sağlıyorlar. Kısaca, insanları kobay ve bedava test ekibi olarak kullandılar ve kullanmaya da devam ediyorlar. Kendi test ekibini yok etti, böylelikle hem zamandan ve hem de paradan inanılmaz kara geçmiş oldu Microsoft.
 

Geri
Yukarı