Windows 11 ve Linux beraber nasıl kurulabilir?

RTX3060ASUS

Decapat
Katılım
14 Şubat 2021
Mesajlar
224
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar, şu an Windows 11 kullanıyorum ama aynı zamanda Linux denemek istiyorum yani Windows 11'i silmeden Linux yüklemek istiyorum istediğim zaman ise geçiş yapabilmek istiyorum, böyle bir şey mümkün müdür? Bir de bir yerde sadece HDD olursa olur demişti birisi bu doğru mu çünkü sadece 512 GB M.2 SSD kullanıyorum HDD yok.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır öyle bir şart yok SSD ile de yapılabilir. Disk Yönetiminden Linux için ayrı bölüm oluşturup oraya farklı bir işletim sistemi kurabilirsin. Windows 11 Dual Boot Linux diye araştırırsan rehber videolar bulabilirsin.
 
Dual boot için HDD'ye gerek yok. Herhangi bir sabit disk olabilir.
Ubuntu iso dosyasını UEFI olarak USB'ye yazdırınp boot ederseniz "Windows'un yanına kur" seçeneği gelecektir. İlerleyip kurulumu bitince her PC yeniden başlatmanızda GRUB devreye girecek ve Windows 11 mi Ubuntu'yu mu açmak istediğinizi soracak, hangisini istiyorsanız onu seçip devam edersiniz. Nette daha detaylı, resimli anlatımlar da mevcut.
Bu işlemler dosyalarınıza zarar vermez.
 
Hayır öyle bir şart yok SSD ile de yapılabilir. Disk yönetiminden Linux için ayrı bölüm oluşturup oraya farklı bir işletim sistemi kurabilirsin. Windows 11 Dual boot Linux diye araştırırsan rehber videolar bulabilirsin.

Tamamdır teşekkürler acaba video linki varsa atabilir misiniz?
Dual boot için HDD'ye gerek yok. Herhangi bir sabit disk olabilir.
Ubuntu ISO dosyasını UEFI olarak USB'ye yazdırınp boot ederseniz "Windows'un yanına kur" seçeneği gelecektir. İlerleyip kurulumu bitince her PC yeniden başlatmanızda grub devreye girecek ve Windows 11 mi Ubuntu'yu mu açmak istediğinizi soracak, hangisini istiyorsanız onu seçip devam edersiniz. Nette daha detaylı, resimli anlatımlar da mevcut.
Bu işlemler dosyalarınıza zarar vermez.

Anladım teşekkürler video linki var mı?
 

Geri
Yukarı