Windows 11, Windows 7'nin Mirasçısıdır

Windows 10 uyumlu programlar çalışıyor mu?
Evet hepsi. Sürücüler de dahil.

Sıfır kurulum yapmadan mı geçiş yaptınız? Ben de geçmeyi düşünüyorum. Ancak sıfır kurulumla geçiş yapmaya pek sağlıklı bakmıyorum açıkçası. Kendimce tabii. Yüksek boyutlu dosyalarım ve oyunlar falan var.

Önceki sistemin klon yedeğini alarak sıfır kurulum yaptım.

Daha nihai sürüm çıkmadı, fakat herhangi bir sorun yaşıyor musunuz şuan?

Şu ana kadar hiçbir sorun yaşamadım.

Hocam daha %100 güvenli bile olmayan, tanıtımı bile yapılmamış bir işletim sistemini ana işletim sistemi yapmaktansa NTLite ile Windows 10'u düzenlerim ve HDD ile bile çok çok rahat bir kullanım sağlarım.
İsterseniz link atayım bir de öyle deneyin Windows 10'u.

Zaten fazlasıyla temiz bir sistem kullanıyordum. NTLite'ın yaptıklarını kendim elimle halletmeyi tercih etmiştim.



Bu RAM miktarına göre değişecektir. 4 GB RAM'li bir bilgisayarda 2-3 GB arası tüketecektir. 16 GB RAM'li bilgisayarımda 5.1 GB tüketim var.

Sistem gereksinimleri nedir acaba? Eski bilgisayarlarda, mesela bende bir Lenovo G580 var; Pentium, 4 GB RAM, 500 GB HDD. Çift çekirdek.
Gereksinimleri bilen varsa yazarsa ona göre buna ya da başka laptopta deneyeceğim. 🙏

O cihazda kullanmanızı tavsiye etmiyorum.

Hız bakımından Windows 7'yi geçti mi? Benim bilgisayarım çok kötü, sizce çıktığında Windows 11 almalı mıyım?

Özelliklerine bağlı. Benim geçti tabirim güncel sistemler için geçerli.

Bu bir beta sürümü, nasıl bu kadar güvenip yorum yaptınız anlamadım. Windows 10 şu ana kadarki en sorunsuz Windows, neden gömdüm onu da anlamadım. Windows 8.1 ve 10 çıktıkları günden bu yana tercihlerim oldu. 10 kaldırmayan bilgisayara 8.1 kurdum. Tamam her bilgisayarda 10 hızlı calismayabiliyor ama donanımdan dolayı Windows'u gömmek yanlış çünkü Windows özgür bir platform.

Sadece donanım değil olay, ben SkyLake sistemde Windows 10'dan 7'ye geçip oyunlarda 10FPS fark yarattığını görmüş bir insanım. Windows 10 hantal bir işletim sistemidir.

Hocam Windows 11 çok RAM yiyiyor mu?

Evet yiyor. 16 GB RAM'li bilgisayarımda an itibariyle 5.1 GB tüketim var.

Bol mavi ekranlı günler diliyorum.
Hangi akılla günlük işletim sistemini geliştirici sürümü yaparsın anlamış değilim.

Eğer bu ISO dosyasını geliştirici sürüm olarak nitelendiriyorsak, Windows 10'un 21H1 sürümünü Windows 3.1 ile denk tutabilirim şu anda.

Elbette eski sistemin klonunu almadan bu işe kalkışmadım. Ama bir şeyi rahatça söyleyebilirim. Kesinlikle Windows 10'un teknik sürümlerindeki rezilliğine benzemiyor. Sebebi altyapısını Windows 10'dan almış olması. Bu sebeple Windows 10 için optimize edilmiş uygulamalar sorunsuz, hatta daha performanslı çalışıyor.

Windows 10 teknik sürümlerinin sıkıntılı olmasının sebebi, ağabeyi 8.1'in kullandığı "Metro" arayüzünün çıkarılması ve köklü değişikliklere gidilmesiydi. Ben şu anda Windows 11'e teknik sürüm olarak değil, Windows 10'un tüm eksikliklerinin kapatılmış, işlevselliği tavan yapmış ve göze %100 daha çok hitap eden bir sürüm olarak görmekteyim. Saatlerdir kullanıyorum, ne mavi ekran ne de bir "Critical Stop" hatası aldım. Ünlem işareti dahi çıkmadı. Bırakın ünlem işaretini, her şey sıkıntısız işliyor.
 

Geri
Yukarı