Bu olaylar hep aynı şekilde oluyor maalesef. Olan old ve ucuz takılanlara oluyor hep.
Xp'ye kadar hafiflik gayet iyiydi. Vista çıkınca oyun gereksinimleri direkt ikiye katlandı mesela bazı oyunlarda görürsünüz 512 mb ram (xp), 1 gb ram (vista ve üzeri yazarlar) neden? Yok efendim klasiklikten sıkıldık, oraya buraya efekt görsellik e ne oldu? Sistem ağırlaştı görsellik uğruna (ya da teknoloji marketleriyle kapalı kapılar ardında ne anlaşmalar yapıldıysa bilemem)
Vista'dan 7'ye geçiş hatta 8 ve 8.1'e geçiş adil sayılırdı. Derken bir Windows 10 çıkardılar başımıza... Bu sefer de SSD'siz, 4 gb hatta 8 gb ramsiz kullanamaz olduk. Ne uğruna peki? Gene görsellik...
Şimdi de başımıza Windows 11 çıkmış... Modern donanımlara sahip olanlar doluşmuş ''performans farkı yok hatta daha iyi, kesinlikle geçin'' tarzı konuşuyor.
Her neyse ben bu ''yeniye zorlanma'' filmlerini çok izledim. 2022'nin son aylarına kadar da Windows 7 kullandım. İnadım inattır. Windows 10'un da desteği bitsin, üstünden 2-3 yıl geçene kadar da onunla devam edeceğim ve tek başıma da olsa protestomu sürdüreceğim.
Bu arada görsellik uğruna sistem ağırlaşmasını aşırı makyaj yapıp sonunda kendi güzelliğini çirkin bir görüntüye bulayan insanlara benzetiyorum. Önemli olan dış değil iç güzellik...