Windows 11'e geçilir mi?

pumour

Decipat
Katılım
22 Mart 2023
Mesajlar
1.079
Makaleler
1
Çözümler
2
Yer
Tekirdağ
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
R5 7500F - Asus Dual Rtx 4060 Ti 8 GB - 24INC 165HZ 1 MS G24F-2 MONİTOR
Cinsiyet
Erkek
RAM
Xpg lancer DDR5 5200 Mhz 38 Cl
SSD veya HDD modeli
Kingston Nv2 1TB
Ekran kartı
RTX 4060 Ti 8GB
Anakart
Asus a620m-k
İşlemci
Ryzen 5 7500F
Forumda açılmış konular olduğunu biliyorum ama bir tanede ben açayım dedim. Yeni bir sistem aldım, sağ alt köşedeki "Windows'u etkinleştir" yazısının gitmesi için lisans anahtarı almaya karar verdim. Şu an kullandığım işletim sistemi Windows 10, Windows 11'e geçsem performans kaybı veya artışı yaşar mıyım? Kullanan arkadaşlar fikirlerini belirtebilir mi?
 
Ben çok bi' performans kaybı yaşamadım. Ama görsel olarak artılarını kullanıyorum, taskbar'daki ikonları ortaya almak gibi. Benim gözüme hitap ediyor. Tavsiye ederim. Ayrıca zip dosyaları vs. farklı programlar olmadan açabilmesi gibi ekstra özellikleri de bulunmakta.
 
Ben yaşamadım ayrıca kendimde windows 11'i daha çok beğendim.
 
Ben bayadır Win11'deyim benim için dikkat değer herhangi bir şeyler olmadı. Temiz kurulum ile geçersen bence daha sağlıklı olur.
 
Evet. Formatlamaktan bahsediyorum zaten.
İstersen direk yükselterek geçebilirsin eskisi gibi sorunlar artık yok.

Temiz kurulum olmadan geçebiliyorsam öyle geçmem benim için daha iyi olur hocam. Ben bu Windows 11 işini biraz daha araştırayım en iyisi.
 
Güncel olan her şey iyidir. Sistemimin kötü olmasına rağmen Windows 10'a kıyasla sorunsuz akıcı çalışıyor.
 
Sistemine göre şekillenecek bir soru Windows 11 üst segment sistemlerde performans artışı sağlıyor. Lakin çok RAM harcıyor alt segmentte performans kaybı yaşarsınız ve temiz kurulum yapmadan da geçiliyor.
 
Temiz kurulum olmadan geçebiliyorsam öyle geçmem benim için daha iyi olur hocam. Ben bu Windows 11 işini biraz daha araştırayım en iyisi.
Ayarlarda yükseltme oluyor misal ben bu şekilde doğrudan yükseltim. Eski dosyalarını "old klasöründe" topluyor bu sayede rahatça ulaşıyorsunuz.
 

Geri
Yukarı