Windows 11'e geçilmeli mi?

Hocam ben 2023'e kadar Windows 7 kullanıyordum. Bilirsiniz her sistem yükseltmesinde RAM kullanımı artar. Windows 10'a geçtiğimde 3 GB kullanıyordu mecburi RAM almıştım. Sonrasında bahsettiğim programı kullandım, kendime göre ayarladım. RAM kullanımını 1.5 GB düzeyinde boşta kullanıma ulaştım hissedilir fark vardı.

Hocam Windows 7 Windows 10 göre bence her zaman daha iyiydi taki SSD'ler araya girene kadar ee tabii arada bayağı bir yaş farkı oldu tarihe gömüldü dediğinize gelirsek evet artıyor ama Windows 10 ile Windows 11 arasında RAM kullanımı çok artmadı.

Hocam Windows 7 Windows 10 göre bence her zaman daha iyiydi taki SSD'ler araya girene kadar ee tabii arada bayağı bir yaş farkı oldu tarihe gömüldü dediğinize gelirsek evet artıyor ama Windows 10 ile Windows 11 arasında RAM kullanımı çok artmadı.

4 GB kullanım gördüm. Okulun sunum işlerini bana bıraktıklarından Windows 11 deneyimim oldu.

4 GB kullanım gördüm. Okulun sunum işlerini bana bıraktıklarından Windows 11 deneyimim oldu.

Tabii ki de kullanır sistemi boşta kullanımına göre karşılaştırıyom ben benim DDR3 sistemimde Windows 10 da 4 GB kullanıyordu ona bakınırsak.

Hocam oyun için bir insan neden Linux'tan Windows'a geçer ki.. Ben geçenlerde denemek istediğim Windows 10 açıkken Linux'tan oynadığım ETS2'yi oynamaya çalıştım. Linux'ta çalışan Logitech F710 yeni format atılmış Windows'ta sürücü sorunu çıkartıp çalışmadı. Çözmek için gelişmiş seçeneklerle başlatmak vs. gerektiğinden çözemedim ve klavye ile denedim. Windows'ta 41 FPS aldım aynı profil dosyasında. Linux ise 39-40 FPS veriyor. Büyük ihtimalle birçok oyunda Windows'u geçiyorumdur bile. Linux Mint ile olmaz ancak Mint LMDE ile veya Arch/Fedora tabanlı bir sistemle rahatça Windows'ta oynanan oyunların en az yarısını oynarsınız.

İyi olanlar için pişmanlık mıdır sence?

Hocam, iyi olsun kötü olsun, Windows 10'a göre 2,3 kat daha yavaş çalışıyor ve biraz sorunlu bir işletim sistemi, kötü sistemli bilgisayarlar zaten yavaş olduğundan ekstra kötü oluyor. Size önerim Microsoft Windows 10 desteğini bitirene kadar Windows 10 kullanmanız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı