Windows 11'e geçilmeli mi?

Bu kadar Windows 10'dan bıktıran neydi hocam merak ettim özel değilse 😃
10 güzeldi fakat 11 daha güzel olduğu için attan inip eşşeğe biniyormuş hissiyatı veriyor. Daha UI nesnelerde Corner Radius bile yok o derece kötü yâni. Ayarlar karmaşık, Başlangıç iğrenç, Görev Çubuğu dandik vs. Bir de Win11'de olan optimizasyonların bir çoğu 10'da yok. Ondan dolayı yavaş hissettiriyor. Temel uygulamalar WinUI değil WPF veya form olduğundan.

Daha fazla RAM kullanımından bahsetmişler wiin11 için. 16 GB sistemimle geçmeye çekiniyorum açıkçası. Oyunlarda 16 bile günümüz koşullarında ucu ucuna yetiyor zaten. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Daha fazla RAM kullanımından bahsetmişler wiin11 için. 16 GB sistemimle geçmeye çekiniyorum açıkçası. Oyunlarda 16 bile günümüz koşullarında ucu ucuna yetiyor zaten. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Şahsen 500MB bile fark görmemiştim ilk geçtiğim zamanlarda. Sonradan 24GB RAM'e geçince fark oluştu tabi, doğal olarak.

Windows 11'in ona göre ayarlaması lazım RAM yönetimini. 16 GB normalde Windows 11 için bile yeterli gelmeli. 8 GB ve üstü RAM'e sahipseniz ve nispeten yeni bir işlemciye sahipseniz sorunsuz bir şekilde Windows 11'i kullanabilmeniz lazım.

Şakaysa komik, değilse daha da komik. UE 5.6 gibi RAM tüketebilecek başka bir uygulama varsa söyleyin açayım. Arkada dizi de açık:
1759951691277.png

RAM Yüksek olunca daha çok tüketiyo diyenler için:
1759951858087.png

Bu görsel kendi bilgisayarımdan(Win11) Bilgisayar 9 ila 11 saniye arasında açılıyor.
Arkada NVIDIA ve Kaspersky açık onlarında çıktığını sayarsak 2GB :)
Ayrıca üstüne eklemelerimi de saymadım bile, Geliştirici modu ve geliştirici araçları, yetmedi Pixel 5 kurulu bilgisayarda :)
ISO tamamen Orijinal'dir. Kesinlikle üzerinde Modifiye yapılmamıştır.

2 gün önce yeni laptop aldım ve Windows 11 Pro indirdim. Bence çok güzel. Cihazdan cihaza performans illa değişir ama sizin cihazın performansı düşmez bence. Bende 32 GB RAM var ve boşta iken en az 6GB RAM tüketiyor ancak bence normal gibi W11 için. Benim tavsiyem geçmeniz olur. Tasarımı, hissiyatı falan W10'a kıyasla daha iyi bence. Windows 10'un verdiği havayı bayağı değiştirmişler.

RAM Yüksek olunca daha çok tüketiyo diyenler için:
Siz bunu diyince merak ettim ve Windows saf olarak bu kadar harcıyor: (24H2)
(300MB'de NVIDIA Programı gibi kapatılamayanlar için düşün.)
1759956381706.png

Win 10 Pro da ve Win 11 Pro'yu 16GB RAM kullandığım zamanlar bu değer 3.5GB civarında takılıyordu. Genel olarakta çoğu kişide gördüğüm durumda bu, forumdayken.
RAM miktarı arttıkça Windows biraz daha fazla salıyor kendisini, tabi belli bir yerden sonra dahada artmaz.

Tabi aksini iddia eden konunuz içinde birşey diyemem. Durum bende bu...

@He stole my money Belki daha fazla özellik, görev, hizmet açıktır. Attığım görselde 5700x/3060 Ti sistem. Genel olarak her şeyi olduğu gibi kullanırsanız 4-6 GB tüketir. Ben gereksiz bulduğum her şeyi kapatmıştım.

Ek olarak NVIDIA'da kapanıyor, AMD'de de. Bende onlar bile kapalı, çünkü gerek yok.

@He stole my money Belki daha fazla özellik, görev, hizmet açıktır. Attığım görselde 5700x/3060 Ti sistem. Genel olarak her şeyi olduğu gibi kullanırsanız 4-6 GB tüketir. Ben gereksiz bulduğum her şeyi kapatmıştım.
Test için Windows dışı olanların hepsini kapamıştım. Hizmetler açık tabiki ama önceden de aynıydı. Sistemde R5 5600/3060Ti.

Ek olarak NVIDIA'da kapanıyor, AMD'de de. Bende onlar bile kapalı, çünkü gerek yok.
Genede arkada 150MB civarı bir tüketim yapıyordu. Komple kapatmakta enazından görev yöneticisi ile mümkün değil. Şahsen ihtiyaç duyuyorum oyüzden hep açıktır.

Çokta umurumda olmuyor doğrusu zaten. Fazlasıyla yeterli oluyor 24GB bile, oyunlar içinde. Sizin Unreal Engine çok abandığı için kısıyorsanız bilemem ama şahsen Davinci ile Render alırken bile pek takmıyordum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı