Windows 11'i tavsiye etmeme nedeniniz nedir?

Minecraft Java ve Bedrock'ta 1.5 aydır oynuyorum. Hiçbir sorun yok. Lütfen biraz bilgi sahibi olup yazın. Kendiniz bilgisayar kullanıyor musunuz? Özellikleri neler? Bunlardan da bahsederseniz daha iyi yorum yapabiliriz dediklerinize.
Pek kâle alınacak birisi değil kendisi, en son gördüğümde bir sürü güvenlik açığı var hesaplarınız çalınıyor Windows 11 kullanmayın falan bir şeyler saçmalıyordu. Beş dakika oturup düşünse "Minecraft" ve "Windows 11" kelimelerini bir arada görmesinin nedeninin sadece sorun yaşayan kullanıcıların konu açtığı, sorun yaşamayanların konu açmadığı cevabını bulur ama yok düşünmüyor. Bunu yapan tek kişide değil, bilmem kaç tane konu açılıyor diye istatistik ürettiğini sanan çok kişi var.
 
Minecraft Java ve Bedrock'ta 1.5 aydır oynuyorum. Hiçbir sorun yok. Lütfen biraz bilgi sahibi olup yazın. Kendiniz bilgisayar kullanıyor musunuz? Özellikleri neler? Bunlardan da bahsederseniz daha iyi yorum yapabiliriz dediklerinize.

Ben geçmedim W11'e fakat ilk 4 ay bir sürü konu ve video gördüm badlion Client'i ve Minecraft'ı açmadığına dair.
Şu an sorun var mı bilmiyorum fakat ilk 4 ay vardı.
Beş dakika oturup düşünse "Minecraft" ve "Windows 11" kelimelerini bir arada görmesinin nedeninin sadece sorun yaşayan kullanıcıların konu açtığı, sorun yaşamayanların konu açmadığı cevabını bulur

Konuların çoğuna girdim baktım hep hata kodu alıyorlardı. Birkaç hafta takip ettim ve çözülemedi pes ettiler %60-70'i
 
Windows 11 bana Windows 10'a tema giydirilmiş hali olarak geliyor. Benim için bir farkı yok W10 ile. Daha güncel olduğu için W11 kullanıyorum. Ha ama W10 mu daha stabil W11 mi diye sorarsanız W10 derim. Temayı giydirirken sorunlu giydirmişler.
 
Tasarım olarak güzel,
Memnun olmadığım yönleri;
1- sürükle bırak olayının olmaması (regedit ile çözülmüş sanırım denemedim)
2- sağ tıkta örneğin kopyalama yapıştırma kesme, ya da RAR'ı dışarıya çıkarmak için illa diğer özellikler deyip Windows 10 sağ tık çubuğuna geçiş yapıyor oradan normal işinizi görüyorsunuz. Yeni arayüzün ne anlamı kaldı diyor insan.
3- benim için sürükle bırak'tan sonraki en büyük sorun ve ne yaptısam çözemedim. Bazen arama yapamıyorum. Ne dosya gezgininde ne de arama butonunda. Dosya gezgini donar mı arkadaş ya. Search uygulaması indirerek çözdüm bunu da. :/

1- Rehber: Windows 11 Görev çubuğuna sürükle bırak özelliği
Bu konudaki program sizin de bu sorununuzu çözecektir. Eğer programın otomatik açılmasını isterseniz attığım konunun 2. sayfasında benim bir yorumum var. O yorum o sorunu da çözer.

2- Yeni sağ tık menüsünün üst kısmında kesme, kopyalama ve yapıştırma için butonlar var. Orayı deneyin fark edeceksiniz. Ayrıca WinRAR sorunu için de WinRAR 6.10 Beta 3 sürümününü buradan indirin ve kurun. Sonra herhangi bir dosyaya sağ tıklayın sorununuzun çözüldüğünü fark edeceksiniz.

3- Zaten çözmüşsünüz.
 
Son düzenleme:
Zaten aynı olmaması lazım. NT çekirdeği Windows 10'da yamalı bohçaydı. 11 ile bohçalı yama oldu.
Çekirdek meselesini ne zannediyorsunuz? Öyle sürekli arayüz değiştirir gibi değiştirilip konulabilecek bir şey mi? Çekirdek zaten bir kere yazılır ve üstüne yamanır. Temel şeyler değişmez ki. Linux üzerinde de durum böyle. Ona bakılırsa 20 yıllık çekirdek Linux’da…

Eğer ki çekirdek öyle 5 sene de bir değişen bir şey olsaydı bir sürü uyumluluk problemi yaşanacaktı. Her seferinde geliştiriciler yeni bir sürüm yazmak zorunda kalacaklardı. Atıyorum Crysis’i bilgisayarında oynayamayacaktın. Yani NT’yi yazan mühendisler bunu yapıyorsa bir bildikleri var ki yapıyorlar. Her sistem de böyle. Kullandığınız Android sistemin bile çekirdeği 20 senedir aynı. Sadece yamalanıyor. Mesele çekirdek değil anlayın.
 
İlk çıktığı gün geçmiştim. 3 kere mavi ekran yedim mavi ekran demek ne kadar doğruysa. 3 - 4 FPS düşüş yaşadım. Donma kasmalar oldu. Ekran gidip geliyordu. Bir kere Görev Yöneticisi gidip gelmişti. Hele sağ tık menüsü çok kötü. Hiç beğenmedim. Geri Windows 10'a döndüm.
 
Msı GL76 kullanıyorum gayet düzgün çalışıyor bence 2 USB hazırla win 10 ve 11 kendin dene kişisel yazılar bunlar belki de sana gayet iyi gelicektir belli mi olur.
 
Arayüz ve tasarım gayet güzel haklısınız ama Windows 10'daki stabilite 11'de yok maalesef 3 kere farklı farklı zamanlarda temiz kurulum ile geçtiğim halde söylüyorum.
Windows 10'da stabilite var mı?
Windows 11 aşırü stabil değil ama Windows 10'dan yine daha iyi be🤣
 

Geri
Yukarı