Windows 11'in performansı kötü mü?

Sadece Windows 11'in değil, genel olarak Windows'un performansı sorunlu.
Bu mesajdan "Windows 11 ve performansı kötü" dediğinizi anlıyorum. Sizi bunu düşündüren sebep nedir? İyi bir sistem olmasına ve bu sebepten işletim sistemi performansının uygun olmasına rağmen, neden sorunlu olduğunu düşündünüz? Sistemler işletim sistemine uygun şekilde, Windows 10'dan daha iyi performans alabilecek şekilde çıkabiliyor.

Son düzenleme:
Dünya Microsoft kullanıyor ve de alternatifi şu an için yok. Linux hiçbir zaman alternatif olamaz.
linux.jpg

He he yok.

5. defa Windows 11'e yükselttim geçen gün, tekrar 10a indiriyorum GTA Online oynarken 10-15 FPS'lik bir düşüş yaşadım FPS dropları da 10a göre fazlaydı.
Sistemim: RTX 2060 6 GB - Ryzen 5 5600 - 2x8 16 GB DDR4 3444MHz RAM.
Hocam galiba Windows 11'de daha fazla drop var demek istediniz. Sistem çok yeni olmadığı için normal olduğunu düşünüyorum.

Yanlış bilgi
Bu mesajdan "Windows 11 ve performansı kötü" dediğinizi anlıyorum. Sizi bunu düşündüren sebep nedir? İyi bir sistem olmasına ve bu sebepten işletim sistemi performansının uygun olmasına rağmen, neden sorunlu olduğunu düşündünüz? Sistemler işletim sistemine uygun şekilde, Windows 10'dan daha iyi performans alabilecek şekilde çıkabiliyor.

Neden Windows kötü:
  • Güvenlik ve gizlilik konularında en kötü sistem. (hem virüslere daha savunmasız, hem de Microsoft kullanıcıların tüm verilerini topluyor.)
  • Boşta 5.5-6 GB RAM harcıyor. Linux en fazla 1 GB civarı, OpenBSD 200 MB altı harcıyor.
  • Yazılım işlerinde çok çok daha kötü (C/C++ kodlayacaksın diyelim. Linux'taki GCC ya zaten kurulu geliyor ya da 50-100 MB falan bir indirme ile kuruluyor. Windows'ta Visual Studio aynı işlev için 20 GB üstü indirme yapıyor)
  • Windows çok amaclı bir işletim sistemi değil. (sadece laptop ve kasalı bilgisayarlarda kullanılıyor, çok az da sunucularda. Linux, BSD gibi sistemler; sunucularda, modem gibi cihazlarda, akıllı arabalarda, cep telefonlarında [Android Linux tabanlı, IOS ise macOS, dolayısıyla BSD tabanlı.], oyun konsollarında [Playstation OS BSD tabanlı] ve daha birçok şeyde kullanılıyor.

Dünya Microsoft kullanıyor ve de alternatifi şu an için yok. Linux hiçbir zaman alternatif olamaz.
Tam olarak neden öyle düşündünüz merak ettim açıkçası.
Sunucu, gömülü sistem, telefon vb konularda Microsoft defalarca rekabeti kaybetti.
2000 yılında %95 oranında kullanılan Windows şuan %70-75 civarı kullanılıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Neden Windows kötü:
  • Güvenlik ve gizlilik konularında en kötü sistem. (hem virüslere daha savunmasız, hem de Microsoft kullanıcıların tüm verilerini topluyor.)
  • Boşta 5.5-6 GB RAM harcıyor. Linux en fazla 1 GB civarı, OpenBSD 200 MB altı harcıyor.
  • Yazılım işlerinde çok çok daha kötü (C/C++ kodlayacaksın diyelim. Linux'taki GCC ya zaten kurulu geliyor ya da 50-100 MB falan bir indirme ile kuruluyor. Windows'ta Visual Studio aynı işlev için 20 GB üstü indirme yapıyor)
  • Windows çok amaclı bir işletim sistemi değil. (sadece laptop ve kasalı bilgisayarlarda kullanılıyor, çok az da sunucularda. Linux, BSD gibi sistemler; sunucularda, modem gibi cihazlarda, akıllı arabalarda, cep telefonlarında [Android Linux tabanlı, IOS ise macOS, dolayısıyla BSD tabanlı.], oyun konsollarında [Playsation OS BSD tabanlı] ve daha birçok şeyde kullanılıyor.

Tam olarak neden öyle düşündünüz merak ettim açıkçası.
Sunucu, gömülü sistem, telefon vb konularda Microsoft defalarca rekabeti kaybetti.
2000 yılında %95 oranında kullanılan Windows şuan %70-75 civarı kullanılıyor.
Windows 10 güvenlik güncellemelerini yavaş yavaş desteğini keserken Windows 11 için güvenlik konusunda en kötü demenizin oldukça saçma ve yanlış olduğunu düşünüyorum.

Windows'un sonraki sürümleri daha fazla RAM istemektedir. O yüzden boşta şu kadar RAM harcıyor demek pek doğru değildir.

Minimum RAM'ler:
  • Windows XP 32-bit: 64 MB RAM
  • Windows XP 64-bit: 128 MB RAM
  • Windows 7, 8, 10 64-bit: 2 GB RAM
  • Windows 11 64-bit: 4 GB
Linux'ta boyut konusunda haklı olabilirsin ancak Windows'ta daha çok alternatif olduğunu belirtmeliyim.

Ayrıca Windows çok amaçlı işletim sistemidir.

Son düzenleme:
Windows 10 güvenlik güncellemelerini yavaş yavaş desteğini keserken Windows 11 için güvenlik konusunda en kötü demenizin oldukça saçma ve yanlış olduğunu düşünüyorum.

Orası yanlış oldu, kusura bakmayın. Ben Windows 11 özelinde değil, genel olarak Windows'a güvenlik konusunda diğer sistemlerden geride demek istemiştim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı