Windows 7 format atarken mavi ekran

Roronoa Zoro

Hectopat
Katılım
21 Ekim 2012
Mesajlar
23
Arkadaşım Seagate marka bir Hard disk aldı. 2 TB 64 MB 7200 RPM bu hard disk'e ilk format'ını attı, Windows 7 Professional 64 Bit kurdu. Sonuç itibari ile aşırı derecede performans düşüklüğü ve ekran kartı'nın verdiği hatadan dolayı 2. format'ı atmaya kalkıştı. Bu sefer de Windows 7 Professional 64 Bit yükleme tamamlanıyor kısmına geldiği zaman mavi ekran gelip 1 saniye içinde PC kendi kendine reset atıp kurulum hatası verip tekrar yeniden kurulumu başlatın diyormuş.

Sizce çözümü ne olabilir?

Arkadaşın sistem özellikleri eksiğim olabilir söylediği kadarıyla şunlardır.

İşlemci : İntel Core i5 3550 1155 Soket 22 NM
Ekran Kartı : Zotac GTX 9800
Ram : Corsair 8 GB
Anakart : Asus FH77 1155
Power: 500 WATT
 
Anakart'ın modeli Asus P8H77-M LE.
Mavi ekrandaki hata okunamıyor çünkü yükleme tamamlanıyor kısmına geldiği zaman mavi ekran gelip 1 saniye içinde okumaya fırsat bırakmadan PC kendi kendine reset atıyormuş.
Eski Hard disk'in tam olarak RPM'si kaçtır bilmiyorum ama Samsung 320 GB hard disk'miş. Eski halinde sistem performans bakımından daha sağlıklı çalışıyormuş.
 
Arkadaşlar Roronoa Zoro'nun bahsetmiş olduğu sistem benim bilgisayarımdır. Burak arkadaşımın bahsettiği BIOS güncellemesini yaptım, mavi ekran hatası gitti. Ama sorunlar hala devam etmekte. Hala ekrankartı Kod 43 hatası verip duruyor. Zotac'ın kendi sitesinden güncel yazılımı indirdiğim halde sarı ünlem işareti gitmiyor. Sorun bildirdiğinden Windows bu aygıtı durdurdu. (Kod 43) böyle bi hata veriyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı