Windows 7 kurulumda "Windows Yükleniyor"da kalıyor

Lueenx

Femtopat
Katılım
28 Ekim 2020
Mesajlar
11
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamlar. Eskiden Windows 7 Ultimate kurulu olan bilgisayara Windows 10 Pro sürümü kurulmuş. Bilgisayar zaten eski, iyice yavaşlayınca Windows 7 Ultimate sürümüne geri dönmek istenmiş. USB aracılığıyla format başlatılmış fakat format bitmek bilmiyor. Nerdeyse 3-4 saattir "Windows Yükleniyor..." kısmında takılı kaldı. Lütfen yardım edin.
 
Sistemde yedeklenecek dosyalar varsa dosyaları bir bulut dosya depolama sitesine yüklesin. Windows 7 kurulum ekranında ki tüm diskleri kesinlikle teker teker biçimlendirsin ve boşaltsın sonra Windows'u seçeceği diski seçsin öyle kuruluma devam etsin. Ben böyle yaparak çözmüştüm, ISO dosyasının bulunduğu cihazda sıkıntı yoksa ve ISO dosyası hasarlı değilse işe yarayabilir bu yöntem.
 
Dosyaları kurtarma gibi bir amacım yok. Hepsini atabilirim :D onun dışında 3 tane disk vardı 2 tanesini silip birincil diski genişlettim. Çünkü ikisinin boyutu da 90 MB civarıydı. HDD'nin kablolarını söküp tekrar takmayı deneyeceğim. Windows 7 kurma sebebim ise bilgisayarda önceden Windows 7 yüklüymüş, şimdi Windows 10 yüklenince bilgisayar çok yavaşlamış. O yüzden yeniden Windows 7 yüklüyorum. Unutmadan şunu da söyleyeyim, BIOS'tan"Fast Boot" açıktı önceden ve starting windows yazısından sonra kutuda yeşil çizgiler gelip gidip duruyordu. 3 saat bitmeyince BIOS'a girip "Fast Boot" u kapattım. Ondan sonra orayı 2dk da geçip windows yükleme ekranı geldi. Dili vb. seçtikten sonra başlattım ve ilk madde de tik oluştu sonra dondu. HDD'yi çıkarıp taksam bir faydası olur mu ?

Bu arada temiz Win7 Ultimate 64x ISO dosyası varsa verebilirmisiniz ?
 
Bilgisayarın özelliklerini söyler misiniz? Ona göre iso dosyası atacağım.
Elimde 8.1 ve 7 isoları var. Ancak özellikler çok kötü değilse 8.1 kurmanızı tavsiye edeceğim.
 
Bilgisayarın özelliklerini söyler misiniz? Ona göre ISO dosyası atacağım.
Elimde 8.1 ve 7 ISO'ları var. Ancak özellikler çok kötü değilse 8.1 kurmanızı tavsiye edeceğim.

  • İşlemcim ve anakart bilgilerim aşağıda bana Windows 7 atar mısın? Programlarım sadece Windows 7 de çalışılıyor.
  • Intel Pentium Gold G6400 4.0GHz 1200 pin 4MB cache işlemci.
  • MSI H410M Pro-e Intel B410 2933MHz DDR4 LGA 1200 mATX anakart.
 
  • İşlemcim ve anakart bilgilerim aşağıda bana Windows 7 atar mısın? Programlarım sadece Windows 7 de çalışılıyor.
  • Intel Pentium Gold G6400 4.0GHz 1200 pin 4MB cache işlemci.
  • MSI H410M Pro-e Intel B410 2933MHz DDR4 LGA 1200 mATX anakart.

Hocam cevap yazdığınız arkadaş 2 aydan fazladır yok. Sorununuz her ne ise yeni konu açın ayrıntılı bilgi verin yardımcı olalım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı