Windows 7 Pro 64 Bit Ram sorunu - MSI P4M900M2

• Konuyu başlatan Arch
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 25
  • Görüntüleme 5.736

Arch

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar 2-3 gün kadar oldu. Başka bir forumda da aynı konuyu açmıştım fakat bir faydasını göremedim. BIOS ayarı var dediler, remapping'i buldum internette fakat benim biosda hiç öyle bir şeye rastlamadım.

tx174.jpg
tx1j0.jpg

tx17m.jpg
tx182.jpg
tx18b.jpg
tx18p.jpg

tx19l.jpg

Ramleri farklı slotlarda teker teker denedim 2 gb olarak çalışıyorlar. Fakat bir arada bir türlü çalıştıramadım. Daha öncelerden 2+1 ramlerim vardı toplam 3 gb olarak kullanıyordum 2+2 yaptım xpden 64 bit w7 proya geçtim fakat 2.5 gb [512 ekran kartından geliyor]

Bu soruna umarım bu forumda bi çare bulabilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
En önemli sekme olan anakartın fotosunu koymamışsınız. Anakart modelinizi belirtin. Bir de iki RAM'in de frekansı farklı. RAM'lerin en başta uyumlu çalışması için Kit olması şart. BIOS güncellemesi denenebilir. Tabi anakart yonga seti Double-Sided bellekleri de desteklemeli.

Cezanızı kaldırıyorum, kurallara bir göz atın, yoksa yine ceza alacaksınız.

En önemli sekme olan anakartın fotosunu koymamışsınız. Anakart modelinizi belirtin. Bir de iki RAM'in de frekansı farklı. RAM'lerin en başta uyumlu çalışması için Kit olması şart. BIOS güncellemesi denenebilir. Tabi anakart yonga seti Double-Sided bellekleri de desteklemeli.

Cezanızı kaldırıyorum, kurallara bir göz atın, yoksa yine ceza alacaksınız.

Forumda bir konuya rastladım buradan yardım alabileceğimi düşünerekten konuyu bu foruma açtım. Kuralları diğer forumlarla aynı sanıyordum, herneyse asıl söyleyeceğime geleyim ; ramlerim'in ikisi de 667 mhz biosta otomatik olduğu için sabit değiller.

Anakart için bu bilgilerin yeterli olacağını düşünüyorum. Sorunuma gene çare bulamazsam anakartın resmini çekip atarım fakat donanımsal bir sorun olduğunu düşünmüyorum.

txc6p.jpg

Bios 2007'den kalma :) onda tabi sorunlar eksik olmaz. Casper şirketinden bios dosyanı iste Aida64ten Anakart yazan yazan yerin resmini çek. Bios güncellemeden düzeleceğini sanmıyorum.
Ramlere tek tek baktıydım geçen üzerindede 2gb yazıyor sistemde tek tek takıncada 2 gb olarak çalışıyorlar tekrar tek tek denemeyi düşünüyorum burada sırf böyle gösterdiğinden.
txx6y.jpg

Anakart:
txwv3.jpg

Kasayı açıp tam anakart modelini öğrenir misiniz. AIDA net bir bilgi vermedi ve yanlış BIOS ile sisteminizi bozmayalım. P4M900M gibi bir şey yazması lazım anakartın üstünde.

Araştırmama göre Anakart modeli P4M900M2-L ancak Burak beyin dediğini yapın anakartın üstünde etikette ne yazıyor söyleyin veya resmini çekin.
Eğer dediğim model ise ;
http://download7.msi.com/download_files/mb/bos_exe/7255v56.zi
Güncel bios dosyan budur.

Buldum.
tz5kj.jpg

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı