Windows 7 vs 10

Windows 10 fanboyları toplanmış yok güncel kalmak iyidir yok yıl 2022 Windows 7 mi kaldı. Saçma sapan şeyler. Adamın sistemi kötü ve performans almak istiyor Windows 7'den desteğini sadece Windows kesti. Bende Windows 10 kullanıyordum her türlü sistemi denedim Gdo'lu olarak söz ettikleri sistemleri de. En rahatı şu an Windows 7 Home Premium kullanıyorum. İlk başta hata verebilir bazı programlar güncellemeleri yüklemen gerekiyor. İnternette çözümleri de mevcut. İyi günler.

Windows 7'yi mezara gömmeye ne kadar da meraklıymışınız be :D
Dediğim gibi şu an sadece Microsoft tarafından destek almıyor ve Microsoft yerine bir grup var yakında o geçer Windows 7'nin başınada o grup Windows 98 için SP4 güncellemesi bilene yayınladı hatta XP'de de vardı sanırsam SP4 güncellemesi yavaştan Microsoft'un yerine geçiyorlar güncelleme konusunda bakalım hayırlısı güvenlimi daha o güncellemeler o belli değil yakında kesin bir şey çıkar.

Şu anda oyun için Windows 7 kullanan insan sayısı sınırlı. Bu forumda bile çok az Windows 7 kullanan var. Artık eskidi ve güncelleme almıyor. Güvenli değil. Birisi açık bulursa Windows 7'ye bütün Windows 7 kullanıcıları büyük riske girer ve bulunur çünkü güncellemeler ile açıkları düzeltiyorlar.
Kaspersky tarzı antivirüsler kullanıldığında kullanılan RAM ve sistem miktarı, Windows 10'un kullandığı RAM ve sistem miktarının yanına bile yaklaşmıyor. Zaten dikkatli olunursa, antivirüse de gerek yok.

RAM kullanmayabilir ama işlemci kullanır bu da FPS düşürür.

Kaspersky tarzı antivirüsler kullanıldığında kullanılan RAM ve sistem miktarı, Windows 10'un kullandığı RAM ve sistem miktarının yanına bile yaklaşmıyor. Zaten dikkatli olunursa, antivirüse de gerek yok.

Ama artık XP'deki olay var Windows 7 için geçende kurduydum direkt musallat.exe yedi nereden geldiğini anlamadım. Önceden XP kurduğumdada musallat.exe geldi direkt artık Windows 7 kuracaksanız ilk önce antivirüs kurun.

Sürücülerin Windows 7 desteği kesildi ve kesilmeye devam ediyor. Bu sistem Windows 7 ile uyumlu çalışabileceğini sanmıyorum. Kurulumda hata alma ihtimaliniz var. Windows 7 kursanız bile şu anda güzel performansla çalışan ekran kartı sürücüsünün Windows 7 ile desteği olmayabilir.

Şu anda oyun için Windows 7 kullanan insan sayısı sınırlı. Bu forumda bile çok az Windows 7 kullanan var. Artık eskidi ve güncelleme almıyor. Güvenli değil. Birisi açık bulursa Windows 7'ye bütün Windows 7 kullanıcıları büyük riske girer ve bulunur çünkü güncellemeler ile açıkları düzeltiyorlar.

Hocam direkt Microsoft sunucuları üzerinden değil kendi sunucularına bağlanmak gerekiyor Windows Update'ye ondan riskli değil yani. Demek istediğim otomatik güncelleme almıcak yani Windows 7 sistemler.

Artık Windows 7 gibi Windows 10 da güncel değil bazılarının mantığına göre. Microsoft Windows 10'un desteğini de ileride kesecek. Windows 11 çıktı. Windows 10 fanboylarının mantığı ile ters düşüyor.

Windows 10 fanboyları toplanmış yok güncel kalmak iyidir yok yıl 2022 Windows 7 mi kaldı. Saçma sapan şeyler. Adamın sistemi kötü ve performans almak istiyor Windows 7'den desteğini sadece Windows kesti. Bende Windows 10 kullanıyordum her türlü sistemi denedim Gdo'lu olarak söz ettikleri sistemleri de. En rahatı şu an Windows 7 Home Premium kullanıyorum. İlk başta hata verebilir bazı programlar güncellemeleri yüklemen gerekiyor. İnternette çözümleri de mevcut. İyi günler.

Bu fanboyluk değil çağa ayak uydurma. Örneğin CS 1.6 oynayanlar vardır ama büyük çoğunluğu CS:GO ve Valorant'a geçti. Burada da aynı yani Windows 10 yeni ve daha iyi olduğundan dolayı çoğu kişi geçti.
Hocam direkt Microsoft sunucuları üzerinden değil kendi sunucularına bağlanmak gerekiyor Windows Update'ye ondan riskli değil yani. Demek istediğim otomatik güncelleme almayacak yani Windows 7 sistemler.

Kendi sunucuları zaten Microsoft oluyor? Ve otomatik güncelleme değil direkt her türlü güncelleme uğramayacak Windows 7'ye.

Şu an Windows 7'de Microsoft tarafından güncelleme yok. Şu ana kadar hiçbir uygulama görmedim Windows 7 desteğini kesen. Varsa da yazında öğrenelim hangileri desteğini kesmiş.
Python 3.9 ve sonrası.
NodeJS v14 ve sonrası.

Bunlar çoğu kişinin kullanmadığı programlar ancak bizde bir oyun için yaptığımız custom istemcide Windows 7 desteğini kestik, arkaplanda adamı çok uğraştırıyordu. Programın adını olarak paylaşamam tabii.

Google Chrome yakında desteği kesecek, Google Chrome desteği keserse Chromium'un da desteği kesilir, birçok uygulama artık Chromium tabanlı çalışıyor. Discord ve VSCode Electron framework kullanıyor, Electron framework ise Chromium kullanıyor. Spotify masaüstü uygulaması Chromium Embedded Framework kullanıyor yani o da Chromium'a bağlı.

Discord için Windows 7 desteğini sonlandırmak belki biraz zor olabilir, sonlandırmak istemeyebilirler ancak Spotify'ın masaüstünde çok kullanılmıyor olması nedeniyle desteği kesmeleri zor olmaz, aynı şekilde VSCode'un da desteği kesmesinin zor olduğunu sanmıyorum çünkü zaten Python, NodeJS vs. yazılım geliştirme araçları desteği kesmiş, Windows 7'de pek fazla VSCode kullanan kalmamış bu yüzden onlarda kolaylıkla desteği kesebilirler ve benim görüşümde bu yönde.

Şuana kadar kim desteği kesmiş konusunda pek bir şey diyemem ancak önümüzdeki zamanda bunun gerçekleşeceğini düşünüyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı