Windows 7 vs 10

Bu fanboyluk değil çağa ayak uydurma. Örneğin CS 1.6 oynayanlar vardır ama büyük çoğunluğu CS:GO ve Valorant'a geçti. Burada da aynı yani Windows 10 yeni ve daha iyi olduğundan dolayı çoğu kişi geçti.

Kendi sunucuları zaten Microsoft oluyor? Ve otomatik güncelleme değil direkt her türlü güncelleme uğramayacak Windows 7'ye.
Yok anlamadınız sanırsam bir grup var demiştim desteği kesilmiş OS'lara güncelleme yayınlıyor eğer Windows 7 için çıkarsa SP3 güncellemesi o kişilerden güncelleme alıcak yani onların Update sunucusuna bağlanacak PC onlar tarafından çıkan SP3'e güncellenince.
Python 3.9 ve sonrası.
NodeJS v14 ve sonrası.

Bunlar çoğu kişinin kullanmadığı programlar ancak bizde bir oyun için yaptığımız custom istemcide Windows 7 desteğini kestik, arkaplanda adamı çok uğraştırıyordu. Programın adını olarak paylaşamam tabii.

Google Chrome yakında desteği kesecek, Google Chrome desteği keserse Chromium'un da desteği kesilir, birçok uygulama artık Chromium tabanlı çalışıyor. Discord ve VSCode Electron framework kullanıyor, Electron framework ise Chromium kullanıyor. Spotify masaüstü uygulaması Chromium Embedded Framework kullanıyor yani o da Chromium'a bağlı.

Discord için Windows 7 desteğini sonlandırmak belki biraz zor olabilir, sonlandırmak istemeyebilirler ancak Spotify'ın masaüstünde çok kullanılmıyor olması nedeniyle desteği kesmeleri zor olmaz, aynı şekilde VSCode'un da desteği kesmesinin zor olduğunu sanmıyorum çünkü zaten Python, NodeJS vs. yazılım geliştirme araçları desteği kesmiş, Windows 7'de pek fazla VSCode kullanan kalmamış bu yüzden onlarda kolaylıkla desteği kesebilirler ve benim görüşümde bu yönde.

Şuana kadar kim desteği kesmiş konusunda pek bir şey diyemem ancak önümüzdeki zamanda bunun gerçekleşeceğini düşünüyorum.
Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. 👍

Yıllar geçtikçe antivirüs, İE, oyunların ve ofis programların Windows 7 ile düzgün çalışmayacak. Bunu XP de gördük. Yani en basitinden internete bağlanmaya çalıştığınızda sorun çıkartacak. O yüzden Windows 7 bir süre daha kullanılabilinir fakat o süre bittikten sonra Windows 7'nin XP gibi desteği kalmayacak.

Yok anlamadınız sanırsam bir grup var demiştim desteği kesilmiş OS'lara güncelleme yayınlıyor eğer Windows 7 için çıkarsa SP3 güncellemesi o kişilerden güncelleme alacak yani onların Update sunucusuna bağlanacak PC.

İşte o da sağlıklı değil. Yani bu işi yaparken bir yandan bilgilerinizi de çalıyor olabilirler. Bu dünyada babama bile güvenmem :D

Artık Windows 7 gibi Windows 10 da güncel değil bazılarının mantığına göre. Microsoft Windows 10'un desteğini de ileride kesecek. Windows 11 çıktı. Windows 10 fanboylarının mantığı ile ters düşüyor.
Mantığı anlayamadım doğrusu, Windows 10'da ayarlara girip güncelleştirmeleri denetle dersek hala güncelleme geldiğini görebiliyoruz, Technopat haber sayfasına bakınca da yeni güncellemeler hakkında haberler yapıyorlar, Microsoft hala daha destek veriyoruz diyor ve aynı şekilde onlarda bloglarında güncelleme notları paylaşıyorlar ama Windows 7'de bunların hiç biri olmuyor. Şimdi bahsettiğin mantığa göre Windows 10 güncel değil mi?

Windows 7 her ne kadar nostaljik olsa da, artık devri bitti. Bence Windows 10 kullanınız. Bir de birçok donanım artık Windows 7'yi desteklemiyor. Tabii size kalan bir şey. Stabil çalışmazsa, Windows 8.1'i de deneyebilirsiniz.

Aslında temel destek sonu ve genişletilmiş destek sonu var temel bitti ne oluyor halenda güncelleme alıyor.

Genişletilmiş destek Ocak 2020 de bitti. Şu an Windows 7 kurumsal müşteriler için ESU güncellemeleri alıyor. Oda Ocak 2023'te Windows 8.1 ile sonra erecek.

Merhaba, benim bilgisayarım çoğu yeni oyunu kaldırmaz. Sadece LoL, CS, GTA, Valorant, R6 oynarım.
FPS'ler en düşük ayarlarda 40-60 arasi FPS alıyorum. Sizce Windows 7'ye geçsem FPS artar mı? Çünkü Windows 7 kullanan benim sistemimden kötü olan arkadaşım daha çok FPS alıyor. Kafam karıştı, yardım edin.

Windows 10 Home kullanılabilir.

Yok anlamadınız sanırsam bir grup var demiştim desteği kesilmiş OS'lara güncelleme yayınlıyor eğer Windows 7 için çıkarsa SP3 güncellemesi o kişilerden güncelleme alıcak yani onların Update sunucusuna bağlanacak PC onlar tarafından çıkan SP3'e güncellenince.

Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. 👍
Grubun adı nedir? Merak ettim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı