Windows 7 yerine linux kurmak mantıklı mı?

@Linux Aliskanligi Açıkla bari neden pişman olmam kurarsam okadar fanısın sonuçta merak ettim.
Paket yönetimi açısından kolay, bir uygulama yüklemek istediğinizde kısa bir komutla yükleyip kurabiliyorsunuz hemde performanslı bir işletim sistemi kendisi. Daha sayacak bir kaç madde daha var...

@Linux Aliskanligi Açıkla bari neden pişman olmam kurarsam okadar fanısın sonuçta merak ettim.
Hocam Linux'a geçmenizin sebebi nedir? Eğer bilgisayarınızda SSD varsa Windows 7'nin size pek koyacağını sanmam. Tam aksine daha da hızlı olacak. Burada tamamen Linux'u kötülemiyorum, ama bu durum böyle devam ederse pek bir yere varamayacağı gibi duruyor.

Paket yönetimi açısından kolay, bir uygulama yüklemek istediğinizde kısa bir komutla yükleyip kurabiliyorsunuz hemde performanslı bir işletim sistemi kendisi. Daha sayacak bir kaç madde daha var...
Kendiniz Linux fanısınız ama Windows kullanıyorsunuz. Ben bir şey anlamadım ki. Bu dedikleriniz de o zaman havada kalıyor.

Ben Linux Lite ve Elementary OS kullandım. Linux Lite'da uygulama yüklemek için kendi yükleyicisi vardı o hallediyordu ama eOS'da her şeyi terminalden yapmak gerekiyordu.

Tavsiyem Windows 8.1 olur.

PDF dosyalarını açarken bize çok sorun çıkartıyordu, sonrasında bayağı bir yavaştı. Yani uzun zaman oldu ama pek hatırlamıyorum. Hatırladıklarım bu kadar. Sınıfta ben olduğum için pek bir sorun değildi ama yine de ben de zorlandım.

Yavaslik Pardus'un gereksiz program ve servislerle sisirilmesinden kaynaklaniyordur, PDF hakkinda fikrim yok ama boyle bir sorunla karsilasmayacaginiza eminim.
Linux'un Windows'dan her turlu daha hizli olduguna emin olabilirsiniz. Eski nesil Pentium islemcili laptop'umdaki Linux, 10400F islemcili bilgisayarimdaki Windows'dan daha hizli aciliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Linux, ağlak insanlar için değil. Windows alışkanlıklarını istiyorsan konfor alanında kal. Kullanmayı beceremeyen insanlar burada Linux kötülüyor. Hiçbir işletim sistemi kusursuz değil. "PDF açamama" gibi söylemler gerçekten komik. Hiç olmazsa tarayıcıdan açsaydın bunu da mı akıl edemedin? Düzgün bir gerekçe bulun, ona göre konuşmayı sürdürelim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı