Windows 7'den Linux'a Geçiş

Windows 7'den geçiş yapmak istiyorsanız ve zorlanmak istemiyorsanız ZorinOS iyi bir seçimdir. Arayüzü falan Windows 7'ye çok benzer, Linux ile ilgili bir sorunuz olursa konu açarsanız yardımcı oluruz.
Kali Linux ve Ubuntu'ya bakabilirsiniz. Ben de Linux'a geçmeyi düşünüyorum ama kullandığım yazılımlar göz önüne alınırsa pek de geçeceğim gibi durmuyor.
Kali Linux tavsiye etmeyin lütfen. Forumda Kali'ye geçmeye çalışıp beceremeyen çok kişi var. Kali Linux günlük kullanım için uygun bir dağıtım değildir.

Ben şahsen (Windows veya Linux fanboyu olmaksızın) hala Linux dağıtımlarına tam geçişin çok da mantıklı olduğunu düşünmüyorum. Bilgisayarımda toplamda 3 işletim sistemi yüklü. Manjaro (Canım Linux dağıtımım.), Windows 10 (Ağabeyim kullanıyor.), Windows 8.1 (Zamanında en aklımda kalan işletim sistemi buydu ve nedendir bilinmez yıllardır ister istemez kendimi bu işletim sistemini kurmuşken buluyorum.) ve şunu söyleyebilirim ki her ne kadar Manjaro'dan çok memnun olsam da Windows üstündeki son kullanıcı kullanılabilirliği yadsınamaz.

Hocam basitlik isterseniz Windows 8.1 geçin yani.
Sistemin iyi değil.O yüzden Linux'a geçmeyi düşünüyorum.
Sistem bilgilerinizi yazabilir misiniz?
İşlemci Frekansı
3.51 GHz - 4.00 GHZ
Bellek (RAM)
4 GB
Depolama Kapasitesi
1 TB
İşlemci Çekirdek Sayısı
4
Bellek Frekansı
2666 MHz
Bellek Türü
DDR4
Kullanılan Bellek Slotu
1 Adet
Toplam Bellek Slotu
2 Adet
Arttırılabilir Azami Bellek
4 GB
Harici Ekran Kartı
Yok
Sabit Disk (HDD)
Var
Sabit Disk (SSD)
Yok
Sabit Disk (SSHD)
Yok

Son düzenleme:
Sistemin iyi değil.O yüzden Linux'a geçmeyi düşünüyorum.
Bir sorum olacak.
Sistem "tam" olarak nedir çünkü ona göre masaüstü ortamı önerisi yapacağım.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

O sistem Linux'lar için yeter de artar.
Güncellik ve kullanışlılık için Manjaro XFCE özelleştirme olarak daha iyi olsun isterseniz Manjaro KDE öneririm.

Bunun gibi temalar yapabilirsiniz KDE Plasma içinde ayarları kurcalamaktan korkmayın yeter.
Screenshot_20200606_213827.png

(KDE Plasma saf hali ile 400 MB RAM harcıyor.)

UbuntuDDE de var teması güzel denedim inceleme videolarını izleyip karanızı verebilirsiniz. :)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı