Windows 7'den Windows 10'a yükseltilen sistemi stabil hale getirmek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Diskiniz biraz yavaş onun dışında sorun yok gibi gözüküyor. Benim HDD 132 MB maksimum okuma hızı görüyor, SSD ise 221 MB. Disk kullanımı yüksekken bir resim yollasaydınız hangi programın yük bindirdiğini görürdük. Gönderdiğiniz resimlere göre bilgisayarınızın en zayıf halkası sabit disk gibi gözüküyor. Windows'un zamanlanmış görevlerini kapatabilirsiniz, arama indeksleme servisini kapatıp disk kullanımını %100 olmaktan kurtarabilirsiniz. Kısacası servislerden işinize yaramayanları kapatın. Daha önce dediğim gibi görev yöneticisini takip edin fazla yük bindiren programı gözlemleyin. 360 Total Security hızlandırma kısmında manuel bölümde hangi servisleri kapatabileceğiniz konusunda yardımcı oluyor.

Sorunun disk ile alakalı olmadığı görüşündeyseniz eski sürücülerinizi bu programla öğrenip güncellemeyi deneyin.

Bahsettiğiniz program ile tarama yapıyorum ancak oem'ler benim pc'me göre çıkmıyor. ne yapmam lazım

Anladım şunu demek istiyorsunuz asus bilgisayar için hp marka kurulum gözüküyor, onun pek önemi yok. Hangi sürüm güncelse onu kurun. Ama her sürücü stabil çalışacak diye bir şey yok. Ben bir sürücüyü güncelleyince sürekli explorer kapanma hatası almaya başladım. Eski sürücüye geri döndüm.

Bahsettiğiniz başlangıç kapatma ve microsoft harici kapatmalardan sonra bir türlü nvidia denetim masasına girmeyi başaramadım. Nasıl girebilirim oyun için ekran kartı kullanımını seçmek istiyorum.

@AhmetAksoy Tüm yardımlarınız için teşekkürler @Murat5038 ve @Recep Baltaş Sistem stabilizasyonu için 2 adet 4 gb ram ve SSD ile güçlendirmeye karar verdim böylece Windows 10'u SSD'ye kuracağım için sıfırlama işlemini askıya aldım şu an mevcut başlıkta devam etmem için bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum eğer yeni başlık açmak zorundaysam çözüldü veya çözüm olarak konu kapatılabilir. Aksi takdirde sistemim için uyumlu RAM ve SSD tavsiyeleri almak istiyorum.

Önemli değil ne demek.

SSD almanız iyi olur. Bellek almadan önce bence SSD ile sistemi deneyin. Bellek sınırına ulaşmadıktan sonra istediğiniz kadar bellek takılı olsun pek bir anlam ifade etmiyor. Tabi sınıra yaklaştıkça sistem üstündeki baskı artıyor. Eskiden bellekte biriken dosyalar sadece sabit diskteki sanal bellekte kullanılırdı kasım ayındaki güncelleme ile beraber sıkıştırılıp bellekte saklanıyor. Geri kazanımı daha hızlı olduğu için düşük bellekli bilgisayarda daha akıcı arayüz elde ediliyor.

@AhmetAksoy Peki NB'ler için SSD takımı çok zor bir işlem mi ben HDD'den de vazgeçmek istemiyorum, bu durumda diğer bir yöntem olan e-sata üzerinden yapılan bir işlem varmış sanırım bilginiz var mı ? @Murat5038

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki sistemime uyumlu SSD'ler nelerdir? Yoksa her SSD olur mu, veyahutta RAM'deki gibi elektrik tüketimi ile alakalı farklılıklar var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı