Windows 7'nin bitirilmesi bir hata mıydı?

Sizin elbet bir bildiğiniz vardır fakat dediğinize göre güvenlik güncellemeleri gelse Windows 7 kullanırım diyorsunuz. Neden acaba söyler misiniz? Windows 7'yi Windows 10'dan iyi kılan şey nedir acaba?

Windows 7 ilk çıktığından beri XP'yi bırakıp (tabii ki arada bir XP'ye döndüm) 2020 yılının ortalarına kadar kullandığım, optimizasyonu ve güzel görüntüsü sayesinde kendini 10 yıla yakındır kullandıran ve destek kesilmeseydi bir 10 yıl daha kullanacağım efsane işletim sistemidir. Windows 7'yi isteğe bağlı güncelleştirmelerle 3-5 tane daha animasyon koyabilecek hale getirselerdi Microsoft çok iyi paralar yapabilir, bizi donanım üreten firmaların elinden bir süre daha kurtarabilirdi. Bitirilmesi çok büyük bir hataydı.

Sizin elbet bir bildiğiniz vardır fakat dediğinize göre güvenlik güncellemeleri gelse Windows 7 kullanırım diyorsunuz. Neden acaba söyler misiniz? Windows 7'yi Windows 10'dan iyi kılan şey nedir acaba?
Windows 10'da hala gereksiz kalıntı kodlar var. Ve bu kodlar hala silinmiyor. Güncellemelerde bu konuya el atılmadığı için daha kötüye gidiyor. 2 sene Windows 7 kullandım ama gayet memnundum. Bilgisayar değiştirince ve elimde iso dosyası olmadığı için Windows 10'a geçtim.
Windows 7 ilk çıktığından beri XP'yi bırakıp (tabii ki arada bir XP'ye döndüm) 2020 yılının ortalarına kadar kullandığım, optimizasyonu ve güzel görüntüsü sayesinde kendini 10 yıla yakındır kullandıran ve destek kesilmeseydi bir 10 yıl daha kullanacağım efsane işletim sistemidir. Windows 7'yi isteğe bağlı güncelleştirmelerle 3-5 tane daha animasyon koyabilecek hale getirselerdi Microsoft çok iyi paralar yapabilir, bizi donanım üreten firmaların elinden bir süre daha kurtarabilirdi. Bitirilmesi çok büyük bir hataydı.
Kesinlikle katılıyorum. Optimize bir sistemdi.

Windows 10'un tek sıkıntısı aynı zamanında Vista'nın da yaşadığı çok gereksiz kodlar var ve Windows 7'de bu gereksiz kodlar temizlendiğinde nasıl ilaç gibi geldiği görüldü. Windows 10'un bir ayrı sorunuda eski çekirdek kullanıyor hala XP ve Vista kalıntıları var. Belki gereksiz kodlardan arınsa biraz daha rahatlar ama yeni bir çekirdeğe geçmek şart artık onunda başlansa 5-6 senesi var.

Windows 10'un tek sıkıntısı aynı zamanında Vista'nın da yaşadığı çok gereksiz kodlar var ve Windows 7'de bu gereksiz kodlar temizlendiğinde nasıl ilaç gibi geldiği görüldü. Windows 10'un bir ayrı sorunuda eski çekirdek kullanıyor hala XP ve Vista kalıntıları var. Belki gereksiz kodlardan arınsa biraz daha rahatlar ama yeni bir çekirdeğe geçmek şart artık onunda başlansa 5-6 senesi var.
Doğru hocam,yeni bir çekirdek için 5-6 sene gerekecektir. Ama Windows hala daha NT çekirdeğini kullanmaya devam edecekmiş gibi bir izlenimim var benim. Windows 7 için dediğiniz gibi o kodlar temizlenince ilaç gibi olduğu görüldü.

Gereksiz kodlar hangi yazılımlardan kaynaklanıyor? Meraktan soruyorum.

Ya işte eski işletim sisteminden de kod barındırıyor yenisinden de barındırıyor çok karışık bir şey çıkıyor ortaya. Yazılım olarak da eski Windows'tan da bir şeyler var yenisinde de mesela ayarlarda var denetim masası da. Eski XP iconları bile duruyor.
Doğru hocam, yeni bir çekirdek için 5-6 sene gerekecektir. Ama Windows hala daha NT çekirdeğini kullanmaya devam edecekmiş gibi bir izlenimim var benim. Windows 7 için dediğiniz gibi o kodlar temizlenince ilaç gibi olduğu görüldü.

Kullanmaya devam eder çünkü Vista da sürücü ile alakalı olsun program ile alakalı olsun değişince sıkıntının ne olduğunu gördü ve zora gelemez artık kim uğraşır gözüyle bakıyor herkes o zamanlarda program geliştiricileri driver geliştiricileri bu gözle baktığı için Vista kötü anıldı aslında şu an kullandığımız işletim sisteminin temeli Vista :)

Bu Windows 10'da bi' sorun yaşamayan benim galiba :D 2 senedir kullanıyorum bir kere sorun çıkmadı. Her güncelleştirmeyi yaptığım halde.
2015'te Windows 7'den ücretsiz yükseltme yaparak geçtim ve o günden beri Windows 10'la tek bir problem bile yaşamadım. İlginç.

Windows 7 zaten hemen bitmedi. 2015'e kadar temel destek, 2020'ye kadar da genişletilmiş destek sundu biz kullanıcılara Microsoft. Ama her şeyin de bir ömrü var maalesef. 😄

Optimizasyon açısından Windows 7 gerçekten çok başarılıydı. Hala daha kullanıyorum. Hız açısından mükemmel. Daha önce Windows 8/8.1 ve 10 kullandım. Ama en yüksek değeri bunda aldım.

Konuya gelecek olursak Microsoft' a zarar verirdi devam etseydi destek. Fakat düşük sistem kullanıcıları hafif bir A-V ile Windows 7 kullanabilir hala ki bu onlar için en iyisi olur. (Ben dahil.)

Tabii güzel bir sistemi olan Windows 8.1 veya Windows 10 kullanmalı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı