Doğru. Hala daha kurumsal şirketler bundan yararlanıyor. Gayet de iyi bence.Kurumsal ortamlar uzatılmış destekten yararlanıyor.
Windows 10'da hala gereksiz kalıntı kodlar var. Ve bu kodlar hala silinmiyor. Güncellemelerde bu konuya el atılmadığı için daha kötüye gidiyor. 2 sene Windows 7 kullandım ama gayet memnundum. Bilgisayar değiştirince ve elimde iso dosyası olmadığı için Windows 10'a geçtim.Sizin elbet bir bildiğiniz vardır fakat dediğinize göre güvenlik güncellemeleri gelse Windows 7 kullanırım diyorsunuz. Neden acaba söyler misiniz? Windows 7'yi Windows 10'dan iyi kılan şey nedir acaba?
Kesinlikle katılıyorum. Optimize bir sistemdi.Windows 7 ilk çıktığından beri XP'yi bırakıp (tabii ki arada bir XP'ye döndüm) 2020 yılının ortalarına kadar kullandığım, optimizasyonu ve güzel görüntüsü sayesinde kendini 10 yıla yakındır kullandıran ve destek kesilmeseydi bir 10 yıl daha kullanacağım efsane işletim sistemidir. Windows 7'yi isteğe bağlı güncelleştirmelerle 3-5 tane daha animasyon koyabilecek hale getirselerdi Microsoft çok iyi paralar yapabilir, bizi donanım üreten firmaların elinden bir süre daha kurtarabilirdi. Bitirilmesi çok büyük bir hataydı.
Doğru hocam,yeni bir çekirdek için 5-6 sene gerekecektir. Ama Windows hala daha NT çekirdeğini kullanmaya devam edecekmiş gibi bir izlenimim var benim. Windows 7 için dediğiniz gibi o kodlar temizlenince ilaç gibi olduğu görüldü.Windows 10'un tek sıkıntısı aynı zamanında Vista'nın da yaşadığı çok gereksiz kodlar var ve Windows 7'de bu gereksiz kodlar temizlendiğinde nasıl ilaç gibi geldiği görüldü. Windows 10'un bir ayrı sorunuda eski çekirdek kullanıyor hala XP ve Vista kalıntıları var. Belki gereksiz kodlardan arınsa biraz daha rahatlar ama yeni bir çekirdeğe geçmek şart artık onunda başlansa 5-6 senesi var.
Gereksiz kodlar hangi yazılımlardan kaynaklanıyor? Meraktan soruyorum.
Doğru hocam, yeni bir çekirdek için 5-6 sene gerekecektir. Ama Windows hala daha NT çekirdeğini kullanmaya devam edecekmiş gibi bir izlenimim var benim. Windows 7 için dediğiniz gibi o kodlar temizlenince ilaç gibi olduğu görüldü.
2015'te Windows 7'den ücretsiz yükseltme yaparak geçtim ve o günden beri Windows 10'la tek bir problem bile yaşamadım. İlginç.Bu Windows 10'da bi' sorun yaşamayan benim galiba2 senedir kullanıyorum bir kere sorun çıkmadı. Her güncelleştirmeyi yaptığım halde.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.