Windows 7'nin bitirilmesi bir hata mıydı?

Optimizasyon açısından Windows 7 gerçekten çok başarılıydı. Hala daha kullanıyorum. Hız açısından mükemmel. Daha önce Windows 8/8.1 ve 10 kullandım. Ama en yüksek değeri bunda aldım.

Konuya gelecek olursak Microsoft'a zarar verirdi devam etseydi destek. Fakat düşük sistem kullanıcıları hafif bir A-V ile Windows 7 kullanabilir hala ki bu onlar için en iyisi olur. (Ben dahil.)

Tabii güzel bir sistemi olan Windows 8.1 veya Windows 10 kullanmalı.

Bence Windows 7 gibi aynı hafiflikte olan Windows 10 Starter tarzı bir şey çıkartıcaklardı hem eski PC'lerde ve HDD'lerde hız sorunu yaşanmayacak hem de destek kesilmeyecekti.

Windows 7 zamanı için iyiydi 10 yıllık OS'yi ömür boyu kullanamazdık herhalde çünkü o şeklide tasarlanmadı. 8.1 ile zaten 7 bitmiştir sadece bazı kodlayıcılar optimizasyon için zahmet etmediği için kullanıcıların çoğu 7'de kaldı. Windows'tan çok uygulamalar sıkıntılıydı bunu kullanıcıların çoğu pek göremedi. Windows 10 ile MS kılıcı çekti ve fişini çekeceğim ne yaparsanız yapın dedi.

Eski makinelere 7 kurmayı bırakalı çok oluyor istisna durumlar hariç çünkü harici makinelerin desteği yok. Donanım özelliği düşük, 8.1 Single kurduğum her PC kendini büyük oranda toparlamıştır, SSD'de eklendiği zaman sıfırdan pek farkı olmuyor.

Milyonları bulan işletim sisteminde de her hata kolay çözülmüyordur, bir yeri kapatınca diğer taraftan açık verme durumu olduğu için sürekli bir yerden açık yiyor Windows. Bunun yanında Pazar payının verdiği rahatlık ile sorunları çözmekte çokta acele etmiyor.

Windows 10 UEFI ile gelen bilgisayarıma Windows 7 legacy kuran ben.
Tabii ki hataydı Windows 7 halen stabil geçen virüs indirdim (yanlışlıkla) Windows açılmadı bende formatladim Windows 7 şimdi güncellemeleri yüklüyorum.

Özgür Yazılım Vakfı Windows 7´nin açık kaynak ve özgür yazılım yapılması için imza kampanyası başlattı. Eğer bu kadar çok seven varsa Windows 7´yi, o zaman bu kampanya herkese yayılmalı:

https://www.fsf.org/windows/upcycle-windows-7

13,635 kişi imzalamış şimdiye kadar. İsteyenler yukarıdaki bağlantıdan bir imza daha ekleyebilirler. Yüzbinlerce kişiye ulaşırsa bir etkisi olur belki. Elbette Windows 7´yi bu kadar çok seviyorsanız. İşin ilginci 7 varken de bu sefer XP çok aranıyordu.

Windows 7´ye destek kesildi, çünkü eski teknolojiydi. Özgür Yazılım Vakfı eğer Microsoft izin verirse Windows 7´yi bizzat kendilerinin desteklemeye devam edeceklerini açıkladılar. Hatta sırf bunun için bir internet sitesi bile açılmış:

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı