Windows 7'yi Windows 10'a Yükseltme

EmreYerlikaya

Megapat
Yer
İstanbul, Turkey
Merhaba arkadaşlar,

Uzun bir zamandır, bilgisayarımın işletim sistemini Windows 7'den Windows 10'a yükseltmeyi düşünüyordum. Sanırım artık yapmam gerektiğine inanıyorum. Aslında daha önce de Windows 8/8.1'e yükseltmeyi düşünüyordum ama vazgeçtim.

Bu konu hakkında sizin de fikirlerinizi almak istiyorum. Özellikle şunun cevabını öğrenmek istiyorum: Windows 10'u gerçekten yüklemeli miyim yoksa yüklememeli miyim?

İşletim sistemim:

Bilgisayar:Toshiba Satellite L655
İşletim Sistemi: Windows 7 - Home Premium 64-Bit
İşlemci:Mobile DualCore Intel Core i5-460M, 2800 MHz (21 x 133)
Ekran Kartı:AMD Mobility Radeon HD 5650
Anakart:Toshiba-Portable PC (AIDA64 ve CPU-Z'te böyle yazıyor arkadaşlar)
Bellek:2x Kingston 99U5428-046.A00LF - 4 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM
Mouse:Logitech Gaming G300
[TBODY] [/TBODY]

Yükseltirken temiz yükseltme seçeneğini seç veya Windows 7 key ile Windows 10 kur.

Windows 10 yükseltme rehberi var. Yükseltme yap veya yükselttikten sonra temiz kurulum yaparsın.
Windows 10 Yükseltme Rehberi - Technopat

JaroxJamaica ve deepdarkness00, bilgisayarımız Temmuz ayında format attırmıştım ve biliyorsunuz ki formattan sonra orjinal Windows yüklenmiyor. Yani şu an bilgisayarımda orjinal Windows 7 yok.

Formattan sonra hiçbir Windows güncellemesi yapmamıştım. 2 gün önce tam 3 GB'lık Windows güncellemesi yaptım. Hâliyle güncelleme yaptıktan sonra, sağ alt tarafta "Windows 10" bildirimi çıktı. Daha sonra Windows 10'u indirdim fakat hâlâ kurulmayı bekliyor. Neler yapacağımı iyice öğrenmedikten ve sizlere sormadan kurulum yapmak istemedim.

Bu yaptığım işlem, yani kurulumdan önceki indirdiğim Windows 10. Bu kurulum işlemi "Yükseltme" oluyor değil mi?

Peki ya "Temiz Kurulum" dediğiniz işlemi nasıl yapmalıyım? İşletim sistemim şu an orjinal değil ve hâliyle orjinal Windows 7 key mevcut değil.

Demem şu ki: indirdiğim Windows 10'u kurmalı mıyım? Yoksa ne yapmalıyım?

Windows 10 iyi gider o makineye. Yükseltin derim.

Teşekkürler :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı