Windows 8.0 nasıldı?

• Konuyu başlatan Nokya
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 744
Windows 7 de kalıp bu versiyonu atlamıştım. Sorunlu ve Windows 10 ile hızlı bir şekilde unutuldu. Başlata basınca masa üstü gidip ekran açılıyordu ya hiç sevmediğim anlamsız bir özellikti.

Metro arayüz..
bkz. ''Bayburt Bayburt olalı böyle zulüm görmedi''

"Cumhuriyetin ilk yıllarında Bayburt'a Cumhurbaşkanlığı senfoni orkestrası gelir. Tüm Bayburt halkı bu konseri izlemek için davetlidir. Konseri merak eden Bayburtlular salonu hınca hınç doldurur. Konser sonunda bir gazeteci, Bayburtlu bir vatandaşa senfoni konserini nası lbulduğunu sorar. Bayburtlu cevap verir: (Bayburt Bayburt olalı böyle zulüm görmedi)

Son düzenleme:
Sarı duvar kâğıdı çok iyiydi fakat RAM çok harcıyordu.
Bence hafifti, Windows 7 gibiydi.
Windows 7 de kalıp bu versiyonu atlamıştım. Sorunlu ve Windows 10 ile hızlı bir şekilde unutuldu. Başlata basınca masa üstü gidip ekran açılıyordu ya hiç sevmediğim anlamsız bir özellikti.
Evet gerçekten sorunluydu. Windows 8.0'da Metro arayüzü ölçeklendirilemiyordu, Ayarlar menüsü çok kullanışsızdı ve başlangıç ekranında kapat butonu yoktu. Neyse ki 8.1 ile bu sorunlar çözüldü ama Metro arayüzünden dolayı ı da aşırı sevilemedi.
Windows 8.1 güzeldi.
Evet ama Windows 8.1 değil, Windows 8'den bahsediyoruz.
İlk çıktığında klasikleşmiş sarı duvar kâğıdı aşırı havalı gelirdi bana. Bir de kareli pencereler vs. hâlâ tasarım olarak en sevdiğim Windows nedense.
Bence de. Özellikle o çiçekli duvar kağıdı çok havalıydı.

Ama Metro arayüzünde çok büyük saçmalıklar vardı. Windows 8.1 Update 1 çıkana kadar başlangıç ekranında kapatma tuşu yoktu. Metro uygulamalarından çıkmak için çarpı butonu da W8.1 Update 1 ile geldi. O sürüme kadar Metro uygulamalarını tepeden aşağıya sürükleyerek kapatmak gerekiyordu ama bu Laptop Touchpad'leriyle sıkıntıydı.

Son düzenleme:
Bana hiç pratik gelmemişti. Özellikle tablet modu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı