Windows 8.1 desteği kalkması hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ama Windows 8.1 kalkması o kadar da önemli olmayabilir zaten eski bilgisayarlar çoğu şeyi kaldırmıyorlar para biriktirip yeni nesil bilgisayar almak mantıklı olur.

4 GB ve SSD Windows 10 için yeten donanım zaten Windows 10'un hantal olmasının sebebi HDD'dir, SSD ile kurulduğunda gayet yerinde bir sistem.

Hocam Windows 7 desteği kesilmesine rağmen tiryakileri kullanıma devam ediyor fakat bu sefer kullanıcılar tarayıcılardan, uygulamalardan darbe yiyor. Güle Güle Windows 8, Merhaba Windows 10 reklamı gözümde canlandı...

Arkadaşlar Windows 8.1 desteği kaldırılacak olması hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bana göre doğru karar çünkü bayağı eski bir işletim sistemi oldu. Güncel işletim sistemlerine geçmek lazım bir şekilde. Ama şöyle bir şey var destek kesilse bile Windows 8.1 kullanılacak yani kullanılamayacak diye bir şey yok. Windows 7 desteği kesildi ama hala kullanılıyor mesela.

Windows 8.1'in desteğinin kaldırılması, mekanik disk kullanan bilgisayarlar için önemli bir olay olacak. Mekanik disklerin Windows işletim sistemi ailesinde kararlı çalıştıkları istemci sürümlerden birinin daha desteği sona erecek ve bu cihazlar yükseltme yapmazsa güvenlik açığına uğrayacak.

Windows 8'in halefisi olarak nitelendirilen Windows 8.1, Windows 8'de yaşanan sorunlara çözüm olarak 2013 yılında piyasaya sürüldü ve yerini 2015'te Windows 10'a bıraktı. O günden bu yana destek almasıyla ve düşük cihazlarda kararlı çalışmasıyla alt düzey bilgisayarlarda halefilerine nazaran daha çok tercih edildi. İşletim sistemi, 10 Ocak 2023 tarihinde hizmet dışı kalacak. Windows 8.1'in desteğinin kesilmesi, işletim sistemini kullanan kullanıcıların Windows 10'a yönelmesine neden olabilir, buda Windows 10'un kullanım oranının artması anlamına geliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı