Çözüldü Windows 8.1 Geç Açılma Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bilgisayara takılı olan tüm usb aygıtlarını, var ise ps2 portuna takılı klavye ve fareyi çıkarıp deneyin.
Cd-rom'un sata kablosunu söküp deneyin.
Windows ekranı gelmeden, ilk açılışda da bekliyor ise büyük ihtimal donanımsal.
Sisteme takılı eski ve ömrünü tamamlamış sabit diskler yüzünden de bios yavaşlar.
Sabit disk sata kablosunu çekipde deneyin, ilk başlangıç ekranı çabuk geçiyor ise muhtemelen hdd.
Bu gün başıma geldiği için yazıyorum.

- - - Güncellendi - - -

Benim çözüm önerimden önce moderatörümüzün dediklerini uygulayın. Bu konularda henüz acemiyim, boşuna uğraştırmayayım sizi. :D

1)CodePaste.NET -

2)CodePaste.NET -

3)

wMP739.png

eXDArD.png

Programla gereken düzeltmeleri yaptım. MalwareBytes sonuçlarında gözüken greygray'ı kardırdım bilgisayardan.

- - - Güncellendi - - -

Bilgisayara takılı olan tüm usb aygıtlarını, var ise ps2 portuna takılı klavye ve fareyi çıkarıp deneyin.
Cd-rom'un sata kablosunu söküp deneyin.
Windows ekranı gelmeden, ilk açılışda da bekliyor ise büyük ihtimal donanımsal.
Sisteme takılı eski ve ömrünü tamamlamış sabit diskler yüzünden de bios yavaşlar.
Sabit disk sata kablosunu çekipde deneyin, ilk başlangıç ekranı çabuk geçiyor ise muhtemelen hdd.
Bu gün başıma geldiği için yazıyorum.

- - - Güncellendi - - -

Benim çözüm önerimden önce moderatörümüzün dediklerini uygulayın. Bu konularda henüz acemiyim, boşuna uğraştırmayayım sizi. :D

Öneri için teşekkürler. Bilgisayarım laptop ve garantisi devam ettiği için içini açamıyorum maalesef. Önerdiğiniz çözümleri zaten biliyorum yapmıştım.

Bende 250 gb'lık 3-4 yıl önce ikinci el aldığım HDD'ye kurulum yaptım ama 15 saniyede açılıyor. Hazırda beklet seçenekleri falan da kapalı üstelik. Kapat dediğimde tamamen kapanıyor bilgisayar. Ara bölümüne msconfig yazın. Açılan pencerede genel kısmında normal başlangıçta ise seçmeli başlangıca alıp ön yükleme yapılandırmasını kullan kutucuğunu işaretleyin. Yine burada hizmetler sekmesinden açılışta kendinizce uygun gördüğünüz başlangıçta yüklenmesini istemediğiniz uygulamaları devre dışı bırakın. Kaydedip yeniden başlatın. Bir de bu şekilde deneyin.

Bende 250 gb'lık 3-4 yıl önce ikinci el aldığım HDD'ye kurulum yaptım ama 15 saniyede açılıyor. Hazırda beklet seçenekleri falan da kapalı üstelik. Kapat dediğimde tamamen kapanıyor bilgisayar. Ara bölümüne msconfig yazın. Açılan pencerede genel kısmında normal başlangıçta ise seçmeli başlangıca alıp ön yükleme yapılandırmasını kullan kutucuğunu işaretleyin. Yine burada hizmetler sekmesinden açılışta kendinizce uygun gördüğünüz başlangıçta yüklenmesini istemediğiniz uygulamaları devre dışı bırakın. Kaydedip yeniden başlatın. Bir de bu şekilde deneyin.

msconfig'de zaten seçmeli başlangıç seçeneğinde. Hizmetler sekmesinde bulunan işlemlerin çoğu durdurulmuş gözüküyor. 2-3 tane seçip yeniden başlattım ama değişen birşey olmadı. Öneri için teşekkürler.

- - - Güncellendi - - -

@THE_MILLER ?

Son düzenleyen: Moderatör:
1) http://codepaste.net/x853fh Verdiğim satırları fixleyin.

2) Malwarebytes'da resimde ekledğin alanlara tik koyun, ardından seçimleri kaldırın diyin. Yani tüm zararlıları silin.

Bunlara rağmen halen aktif zararlılar sisteminde mevcut.

3)Norman Malware Cleaner | Tarama Amaçlı tam tarama yapıp temizleyin. Tarama raporunu buraya ekleyin.

4) Downloads - SurfRight bu adresten Hitman Pro indirip, uygulamayı çalıştırın. Taratmadan önce options(settings) dan, lisans kısmına girip 30 günlük deneme sürümünü aktif edin.
Ardından tarama yapıp bulduklarını silin. Hitman Pro çok kısa sürede tarama yapar. Zararlı bulursa ekran görüntüsünün resmini alıp ekleyin.

5) AdwCleaner ile Reklam Temizliği bu araçla adware temizliği gerçekleştirin ve ilgili raporu buraya ekleyin.

6) http://raproducts.org/PureRa.zip bu adresten PureRa yazılımını indirin, rardan çıkartıp masaüstüne atın. Sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştırın. Next dedikten sonra Check All’ı seçip tüm kutucukları işaretleyin. Ardından clean tuşuna basıp temizleyin.

* Başlat çalıştıra temp yazıp enterla. Tüm klasör içeriğini temizle

* Başlat çalıştıra %temp% yazıp enterla. Tüm klasör içeriğini temizle.

7) Aktif bir güvenlik yazılımı kurun. Tavsiyem Avira
2014 Free. Kurulumdan sonra sisteminizi taratıp, temizleme işlemini uygulayın.

8) Tekrardan bir hijackthis uygulayıp raporu ekleyin.

1. Fixledim.
2. Zaten bunu yapmıştım.
3. Bende mi bir problem var bilmiyorum ama link açılmıyor indiremedim.
4. Zararlı bir şey bulmadı.
5. CodePaste.NET - mttt
6. Aynen yaptım.
Ancak temp ve %temp% klasör içeriğini sildim. (%temp% klasöründeki 'etilqs_urkLIK0zxPWMWxz' adlı dosyayı silemedim hata veriyor)

7. ve 8. seçenekleri de yarın ekleyeceğim. Yardımlarınız için teşekkürler. @THE_MILLER

Verdiğiniz linkten programı indirip tarattım ama temiz çıktı. Ben optimize yazılımı kullanmadım. Buraya konu açınca ilk öneri yapan arkadaş o programı önerdi ve öylelikle yükledim yani daha önceden benzer bir program hiç kullanmadım. Son hijackthis raporı : CodePaste.NET - 16012014

- - - Güncellendi - - -

@THE_MILLER Mail attım size.

Siz belirttiğim eksik kalan adımları da uygulayın. Gerekirse detaylı analiz teknikleri de kullanarız. Sistem ayarlarınız kullandığınız optimize yazılımlarından dolayı bozulmuş muhtemelen. O da geç açılma, performans kaybı gibi nedenlere yol açmakta.

@THE_MILLER mail attım size gelmedi herhalde. Size ulaşmam için başka bir adres/telefon/mail özel mesaj olarak atabilirmisiniz ? (Özelden cevap atamıyorum mesaj sınırı var)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı