Çözüldü Windows 8.1 İnternet Üzerindeki Videolarda Donma

• Konuyu başlatan Revenue
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 43
  • Görüntüleme 20.760
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dün gece 2 buçuğa doğru THE_MILLER isimli super moderatorümüz de bir göz atmak istedi bilgisayarıma, yaklaşık bir saat süren araştırmalar sonucunda Windows dosyalarının hasar aldığını tespit etti. Zaten SSD almayı planlıyordum ve format atmam gerekiyordu, bir SSD için de format atmaya üşeniyordum. İyi oldu bir bakıma bu durum, mecburen format atmak durumundayım :) Yardım eden herkese ve özellikle murat5038 ile THE_MILLER'a çok teşekkür ediyorum.

Konuyu tekrar canlandırıyorum ancak, bugün artık bilgisayarın bu durumuna katlanamayıp gidip Samsung 840 EVO 120 GB SSD aldım ve temiz kurulum ile Windows 8.1 Pro'yu sıfırdan SSD'e kurdum. Kurulumdan sonra bütün sürücüleri güncel hale getirdim, ekran kartının sürücüsünü Beta yaptım ve Drive Identifier programı ile kontrol ettiğimde güncel olmayan sürücü kalmadığını gördüm. Hemen ardından Youtube'a girip HD bir video açtım ve maalesef ki ses ve görüntüdeki donma aynen duruyor, yine takıla takıla izliyorum. İnternet hızımla kesinlikle alakası yok, 25 Mbit hız var ve önyüklemenin ilerlediğini görüp o şekilde başlatıyorum videoyu. Ancak dediğim gibi problem düzelmemiş..

Onu formattan önce denemiştim, formattan önce iki tane vardı dediğin gibi ancak şu an yalnızca bir tane gözüküyor. Onu devre dışı bırakıp Chrome'u yeniden başlatarak denedim, problem devam ediyordu.

p08x.png

Şöyle birşey deneyebiliriz istersen... Bağımsız olay flash playerin güncel sürümünü indirerek kur. Sonrasında bu sayfadan kurduğun flash playeri aktif hale getir. Diğeri pasif kalsın. Bakalım bu şekilde de sorun devam edecek mi ?

Maalesef, yine olmadı. Bilgisayarın içindeki hangi parça bana bu gıcıklığı yapıyor ah bir çözebilsem parçayı söküp çekiçle gireceğim o derece bıktırdı beni.

Sorun donanımsal değil bundan eminim. Diğer tarayıcılarında bu sorunun yaşanmadığını belirtmişsin. Yazılımsal bir sorun söz konusu. Flash playerlardan kaynaklı olsa diğer programlarında da kasma olması gerekir. Chrome yüklerken bilgisayarında kayıtlı olan dosyadan mı yüklüyorsun yoksa internet sitesinden indirip mi yüklüyorsun ?

Bir de son olarak pluginsden javaları devre dışı bırakır mısın ?

Evet şu an Firefox'u yükledim hiç bir şekilde kasma/takılma olmadan rahat rahat izleyebiliyorum. Direk internet sitesinden indiriyorum. Plugins'i kontrol ettim herhangi bir java plugin'i yüklü gözükmüyor zaten.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı