Windows 8.1 ve Linux DualBoot

Michael Scofield

Hectopat
Katılım
21 Aralık 2014
Mesajlar
513
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar bilgisayarımda 2 HDD var. Bir tanesi 1 TB'lık yeni nesil bir HDD, bunu oyunlar için vs kullanıyorum. Bir de eski bir HDD var 500GB, onu ise depolama olarak kullanıyorum. İkisi de bilgisayarımda takılı halde. C ve D diye 2 bölüm var.

D'ye Linux kurayım diyorum fakat dosyaların zarar görmesinden korkuyorum. Böyle bir durum olur mu?

C'ye Linux kursam, hem Linux hem Windows 8.1 kurulu olsa, bilgisayar açılırken seçim yapsam fakat dosyalar Windows 8.1'de de Linux'ta da aynı kalsın. Böyle bir şey mümkün mü?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı diske iki işletim sistemi kurmayı genelde GNU/Linux konusunda deneyimsiz olan kişileri GNU'ya çekmek için yapıyorlar ve ortaya çıkan şey de ne tam bir GNU ne tam bir Windows oluyor. Evet, mümkün ama hiç sağlıklı olmaz. Bu iş için mesela Wubi var ama bana kalırsa böyle şeyler kimseyi GNU'ya çekmiyor aksine GNU'dan soğutuyor :). Bu tıpkı küçük kızların oyuncak tabakları falan gibi bir şey. Zaten GNU'ya kullanıcı çekmek için olan bir şeyi günlük işleriniz için oyuncak gibi bir şey olur diye düşünüyorum.
Bu arada özgür yazılım fikrini bilmiyor gibi görünüyorsunuz (Windows'u bilgisayarımdan nasıl kazırım gibi açmadığınıza göre :) .)
Tavsiyem RMS Reis'in şu konuşması.
https://audio-video.gnu.org/video/richard_stallman_speech_2001-01-07.ogg
 
Sorunuzun cevabı kısmen evet. GRUB ile açılışta Windows yada Linux tercih edebilirsiniz aynı HDD içinde. Linux kullanırken Wİndows'daki dosyalarınızı da görebilirsiniz. Ancak Wİndows ext4 dosya sistemini desteklemediği için Windows'tayken Linux dosyalarını göremezsiniz.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı