Çözüldü Linux & Windows dualboot Windows tarafında sorun çıkartır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

363652

Megapat
Makaleler
3
500 GB SSD diskimin bir kısmına Linux kurmak istiyorum ama Windows 10 tarafında herhangi sorun olabilir mi?
@Linuxginar

Bir de güzel görünümlü stabil bir Linux dağıtımı önerebilir misiniz?

Çözüm
Tamamdır hocam. ISO dosyası yükleniyor şu an. Rufus ile belleğe yazıp kurulumu başlatacağım birazdan.

Eki Görüntüle 1263375

Linux'a 150 GB ayırdım. Windows üzerinden yapmam gereken başka bir şey var mıdır?
Hayir, sadece Pop varsayilan olarak Systemd Boot kullaniyor, GRUB kuracaksiniz sonrasinda, su video ile yapabilirsiniz:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kime neye göre mok atmak zor olmamalı Linux tarafında bir zahmet dağıtımlar ayak uydursun.
Anlam veremedigim sey ozgur yazilim felsefesine ve "son kullanici" furyasina uyan bir durum degil Secure Boot, altindaki amac zaten Windows'u dayatmak. Benim anakartimda mesela kapatmak icin 40 takla atmak gerekiyordu zor kapattim, guvenlik sagladigi da yok zaten. Dagitimlar ayak uydursa NVIDIA uydurmuyor, "son kullanici" icin cok kolay ise MOK atmak lafim yok ancak ben eskiden yapamamistim ilk basladigimda.

@Linuxginar
Hocam niye böyle oluyor? 2 farklı disk ile denedim.

1641571652547.png

Rufus ile yazdırma işleminden sonra disk dosya gezgininde görünmemekle beraber disk yöneticisinde sadece 4 MB ayrılmış gözüküyor.
Ek olarak şuan "Disk Bölüm Düzeni" olarak GPT seçemiyorum.

@Linuxginar
Hocam niye böyle oluyor? 2 farklı disk ile denedim.

Eki Görüntüle 1263445

Rufus ile yazdırma işleminden sonra disk dosya gezgininde görünmemekle beraber disk yöneticisinde sadece 4 MB ayrılmış gözüküyor.
Ek olarak şuan "Disk Bölüm Düzeni" olarak GPT seçemiyorum.
Dostum aslinda yazildi o, gorememenin sebebi harika Windows'un EXT4 desteklememesi. Yine de Pop!_OS NTFS (Windows dosya sistemi) destekliyor.

Dostum aslinda yazildi O, gorememenin sebebi harika Windows'un ext4 desteklememesi. Yine de Pop!_OS NTFS (Windows dosya sistemi) destekliyor.

Hocam "Linux Mint" kurulu laptopum üzerinden yapabilir miyim yazdırma işlemini?
Ve Linux tarafında ISO yazdıracak program önerebilir misiniz?

Son düzenleme:
Mint yapabilirsin tabii, ISO programi degil de Ventoy kur bence USB'ye, kolayca ISO dosyalarini atarsin.

Hocam attığınız Video'ya göre her şeyi eksiksiz yaptım ama "sistem yapılandırılıyor" kısmında hata veriyor. Windows'a hâla erişimim var.
Ventoy kullandım ek olarak.
Safe boot ve Fast boot kapalı.
Verdiği hata ekte. Anladığım kadarıyla kullanıcı hesabı oluşturamıyor.

IMG_20220107_204614.jpg

Hesap adını değiştirince düzeldi :)

Son düzenleme:
Hocam attığınız Video'ya göre her şeyi eksiksiz yaptım ama "sistem yapılandırılıyor" kısmında hata veriyor. Windows'a hâla erişimim var.
Ventoy kullandım ek olarak.
Safe boot ve Fast boot kapalı.

Eki Görüntüle 1263544
Hesap adını değiştirince düzeldi :)
Hangi hesap adı kullandınız? ğüşiçö gibi Türkçe karakter mi kullandınız?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı