Çözüldü Linux & Windows dualboot Windows tarafında sorun çıkartır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

363652

Megapat
Makaleler
3
500 GB SSD diskimin bir kısmına Linux kurmak istiyorum ama Windows 10 tarafında herhangi sorun olabilir mi?
@Linuxginar

Bir de güzel görünümlü stabil bir Linux dağıtımı önerebilir misiniz?

Çözüm
Fast boot açıksa kapatın, anakartta işletim sistemi ayarı varsa "other" yapın. NVIDIA kullanıyorsanız Secure Boot'u kapatın.

Program kısmı kullandığınız programlara bağlı.

Windows tarafında bir sıkıntı çıkarmasa da ikili başlatmada kullanırken Windows güncellemesinin grub başlatıcıyı bozduğu görüldü.

Önerim Linux Mint Cinnamon'dur.

Hocam yan bilgisayarımda zaten Linux Mint kurulu olduğundan başka bir şey deneyeceğim. Pop!_OS denemeyi düşünüyorum şu an. Hocam grub yerine Windows boot mananger kullanmak mümkün müdür Windows'u yeniden kurmadan?

Stabil ise Pop!_OS onerimdir :)
Pop!_OS saçma şeylere bile "bu işlem sistemi bozabilir" uyarısı veriyor. Kardeşim, Linux kurmuşum, herhalde bir bilgim var yaptığım şey hakkında. Delirtir bu insanı. Kur [yeni başlayanlar için Debian tabanlı bir dağıtım/daha bilgili kullanıcılar için Arch tabanlı bir dağıtım] bak keyfine.

Pop!_OS saçma şeylere bile "bu işlem sistemi bozabilir" uyarısı veriyor. Kardeşim, Linux kurmuşum, herhalde bir bilgim var yaptığım şey hakkında. Delirtir bu insanı. Kur [yeni başlayanlar için Debian tabanlı bir dağıtım/daha bilgili kullanıcılar için Arch tabanlı bir dağıtım] bak keyfine.
O geyik bitti be abim, Linus (LTT) sorunla karsilasti ve bir gelistirici ekibe ara verdi. Sorun cozuleli cok oluyor. Tabii ki ben de en iyi dagitim Pop deseydim Pop'ta olurdum su an Void'de degil. Ama baslangic icin Pop veya Mint daha iyi.

O geyik bitti be abim, linus (ltt) sorunla karsilasti ve bir gelistirici ekibe ara verdi. Sorun cozuleli cok oluyor. Tabii ki ben de en iyi dagitim pop deseydim Pop'ta olurdum su an Void'de degil. Ama baslangic icin pop veya Mint daha iyi.

1641566985038.png

Hocam hangisini yükleyeceğim? LTS mi normali mi?
Kartım NVIDIA.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı