Windows 8.1 vs Windows 7

Abartmaya gerek yok. Daha kötüsünde Windows 8.1 Pro sürümünü sorunsuz bir şekilde çalıştırdım. Windows 8.1 Pro kurup yolunuza bakabilirsiniz. SSD eklemesi yaparsanız Windows 10/11 de sorunsuz kullanılabilir. E8400'lü 4 GB RAM'li HDD'li sistemde Windows 7, 8.1, 10 ve 11 hepsini çalıştırdım. En akıcısı 8.1 gibi geldi bana.

Abartmaya gerek yok. Daha kötüsünde Windows 8.1 Pro sürümünü sorunsuz bir şekilde çalıştırdım. Windows 8.1 Pro kurup yolunuza bakabilirsiniz. SSD eklemesi yaparsanız Windows 10/11 de sorunsuz kullanılabilir. E8400'lü 4 GB RAM'li HDD'li sistemde Windows 7, 8.1, 10 ve 11 hepsini çalıştırdım. En akıcısı 8.1 gibi geldi bana.

Aynen benimki de E5700.

Ama Windows 10 ile Windows 11 çok yavaş açılmıştır.

Son düzenleme:
Ama Windows 10 ile Windows 11 çok yavaş açılmıştır.
Her şeye açılış hızı olarak bakmayın, sonuçta normal şartlarda günde 1 kere açıyorsunuz. Önemli olan kullanım sırasındaki hız. Kullanım sırasındaki hız ise biraz yavaş olsa da kullanılabilir vaziyetteydi. 8.1 en iyi performansı verir. Windows 7 desteği bitti artık 2022 itibariyle kullanılmasını fazla mantıklı bulmuyorum.

Her şeye açılış hızı olarak bakmayın, sonuçta normal şartlarda günde 1 kere açıyorsunuz. Önemli olan kullanım sırasındaki hız. Kullanım sırasındaki hız ise biraz yavaş olsa da kullanılabilir vaziyetteydi. 8.1 en iyi performansı verir. Windows 7 desteği bitti artık 2022 itibarıyla kullanılmasını fazla mantıklı bulmuyorum.

Masüstü PC olanlara sıkıntı oluyor bazen birkaç kez kapatıp sonra tekrar açıyoruz.

Windows 8.1 şu an en stabil işletim sistemi. Ayrıca 2023’e kadar desteği de bulunmakta. Kendim kullanmıştım HDD kullananlar için bir nimet.

Merhaba arkadaşlar, şu anda HP 250 G5 model bir laptop kullanıyorum.
Özellikleri:
İşlemci: Intel Celeron N3060 1.60GHz çift çekirdek.
Ekran kartı: Intel HD Graphics 400.
RAM: 8 GB (4 GB'dı, sonradan yükselttim)
(Garip ama bilgisayarda soğutucu fan yok.)
Bilgisayar bana Windows 10 olarak geldi, fakat çok kastığı için Windows 7 ye düşmeyi tercih ettim, fakat internette gördüğüme göre Windows 8.1 daha performanslıymış, hatta 5-10 FPS fark atıyormuş. Yorumlarınız benim için çok önemli, özelliklede Windows 8.1 ve Windows 7 yi bilgisayarına kurup bizzat test etmiş arkadaşlar yorum yaparsa çok mutlu olurum.

Arkadaşlar Windows 8.1 embedded Pro kurdum PC gerçekten hızlandı daha performanslı Windows 7 de 1dk da açılan PC Windows 8.1 embedded Pro da 30sn de açıldı hem de HDD ile yakında SSD alacağın artık 5 sn arası açılır 😂

Arkadaşlar Windows 8.1 embedded Pro kurdum PC gerçekten hızlandı daha performanslı Windows 7 de 1dk da açılan PC Windows 8.1 embedded Pro da 30sn de açıldı hem de HDD ile yakında SSD alacağın artık 5 sn arası açılır 😂

5 sanniye olmasa da 10 saniye olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı