Çözüldü Windows 8.1 Yüzde 100 Disk Kullanımı Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

catimnagt1

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Ankara
Daha fazla  
Arkadaşlar iyi akşamlar. Bugün bilgisayarı açtığımda çok yavaştı. HDD'nin sesi çok fazla geliyordu. Bende görev yöneticisinden baktım, disk kullanımı 100'de 100. Performansı çok etkilemiyor ama bu durum. Eğer HDD sağlıklıysa zararı olacağını düşünüyorum. Önce Avg'nin bazı işlemleri çok disk kullanıyordu. Daha sonrada Windows'un bazı işlemleri kullanmaya başladı. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• İşletim Sistemi: Windows 8.1 İndustry Pro
  • İşlemci: 4670K (overclock yok)
  • RAM: 8GB 1600MHz
  • HDD: WD Caviar Black 1 TB 7200 RPM
  • Anakart: Gryphone Z87
Ekran Alıntısı.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
HD Tune Pro 5.50 ile Health ve Error Scan taraması yaptırın. Test sonuçlarını paylaşın.

HD Tune testleri hiç bir sorun çıkmadı.

Ekran Alıntısı5.PNG
Health.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi de paylaştığın resimde görüldüğü kadarıyla AVG tarama yapıyor, dolayısı ile diskin sürekli çalışıyor, bunda anormal bir durum yok ki.

Zamanlanmış görevler üzerinden virüs programlarının otomatik tarama yapmasını engelleyebilirsin. Performansta bir sıkıntı çıkarmıyorsa kalsın.

Yardimlariniz icin teşekkürler. Avg yi devredışı biraktigimda değişen hic bir sey olmadi. Eve gittigim zaman önerileri uygulayip bilgilendirme yapicam. Forumumuzda 1 kisi daha yasamiş ayni sorunu lakin çözülmemiş. Umarim hdd de sorunum yoktur.

Arkadaşlar merhaba. Öncelikle geç cevap verdiğim için arkadaşardan özür dilerim. HDD deki alanda bir azalma söz konusu değil. Olay 2 gündür yaşanıyor ama Bilgisayarımı her açtığımda bakarım toplamda 930 gb depolama (C ve E diski toplam) alanı var hatırladığım kadarıyla ilk gün de bu sayıydı. Windows güncel . Gizlilik ayarlarınıda hallettim ama sorun devam etmkte. Arada bir düzeliyor ama sorun devam ediyor.

Sanal belleği minimum RAM miktarı kadar, maksimum 2 katı kadar seviyeye getirip dener misin?

Windows'da troubleshootingi çalıştır sonrasında.

Gene bir değişiklik olmaz ise msconfig menüsünden microsoft dışındaki servisleri kapatıp sonra da başlangıçta açılan programlar için aynı şeyi yap ve sistemi tekrar başlat(restart), gözlemle HDD'i.

Düzelme varsa servislerden ya da açılış programlarından bazıları soruna sebep oluyordur. Onları tanımlayıp sonra servisleri eski haline getirirsin.

En güncel BIOS sürümü 2103, birçok güncelleme almış kart, güncel değilse onu da aradan çıkartırsan iyi olur.

Arkadaşlar sorunu çözdüm. Sanal belleği BBygfd'nin dediği gibi ayarlayıp yeniden başlattığımda sorun ortadan kayboldu. Yardımcı olan herkese çok teşekkürler iyi forumlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı