Çözüldü Windows açılmıyor oto onarıma giriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

wruno967

Hectopat
Katılım
30 Ağustos 2020
Mesajlar
279
Çözümler
4
RAM
8gb Crucial 2400 mhz + 8gb apacer 3200 mhz
SSD veya HDD modeli
960gb patriot burst ssd
Ekran kartı
Asus Rx570 Rog Strix
Anakart
Asus a320 Prime-e
İşlemci
Ryzen 5 2600
Merhaba bilgisayarımda bir sorun var. Alakası var mı bilmiyorum ama en ince ayrıntısına kadar anlatmaya calısacagım. Birkaç aydır bilgisayarım açılışta BIOS'tan sonra ya siyah ekranda kalıyordu. Ya da acılıstan sonra aygıt yöneticisinde ekran kartımın üstünde! İşareti oluyordu. Her seferinde devre dışı bırak, etkinleştir yaparak normal bir sekilde kullanıyordum. Artık bilgisayarımı çift monitör baslatmaya calıstıgımda direkt olarak otomatik onarma yerine giriyor. Orada da herhangi bir onarma yapamıyor. Windows'a git deyince yine onarım ekranına atıyor. 2. monitor kablosunu çıkarıp çalıştırdıgımda bazen normal açılıyor. Bazen aygıt yöneticisinde ünlem göstererek açılıyor. Bu arada açılışta veya Windows'ta ekran kartımın fanları dönmüyor. Bu olay 55 derecenin üstüne çıkmadıgından dolayı olabilir ama belirtmek istedim. Donüştürücü kullanarak (VGA to display) sistemimde 2. bir monitör kullanıyorum. 2. ekranım ana ekranda oyun program vs çalıştırırken karıncalanma vs yaşıyordu. Bu arada 1-2 gundur Windows'ta ara ara takılmalar oluyor. Birkac kısı SSD kaynaklı olabilecegini söyledi. Benim de bir SSD ihtiyacım vardı yeni SSD aldım taktım fakat sorun hala var. Sorunun ekran kartı ya da anakart kaynaklı oldugunu dusunuyorum. Sorunun hangi parçada nasıl bir hata oldugunu ögrenebilme şansım var mı ne yapmamı önerirsiniz? Vatan Bilgisayar garantisi vardı bu Haziran'da bitti. Gidip bir yardım istesem yardım ederler diye tahmin ediyorum. Birkaç kez muhatap olmustuk. Yardım etme konusunda çekinmiyorlar.
 
Formatı hep Windows'un bilgisayarı sıfırla kısmından yaptım.

Hocam kesinlikle yanlış, sistem dosyalarında bir sorun varsa sıfırla kısmı çok ta iş yapmıyor açıkçası, öncelikle direkt sitesinden Windows 10 ISO indirerek temiz kurulum yapınız, eğer sorun devam eder ise yine buraya yazarsınız yardımcı olurum ama sorunun bundan kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
 
Yeni SSD'yi de disk kopyalama yoluyla kullanıyorum. Acaba bir USB ile format mı atmalıyım?

Evet, Windows ile alakalı sorunsa USB ile temiz kurulum yaparsanız sorun çözülebilir ancak ekran kartınızın "!" sorunu donanımsal olabilir. Düzelmezse Vatan'a gidin.
 

Geri
Yukarı