Windows benzeri Linux hakkında ne düşünüyorsunuz?

BilalÇağan

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar şöyle bir Linux distrosu gördüm bildiğin adamlar Windows'un aynısını yapmışlar. Bu konuda düşünceleriniz neler?
İncelemek isteyenlere:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İndirme sayfası:

Arkadaşlar şöyle bir Linux distrosu gördüm bildiğin adamlar Windows'un aynısını yapmışlar. Bu konuda düşünceleriniz neler?
İncelemek isteyenlere:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İndirme sayfası:

Renklendirilmiş Kubuntu.
Böyle dağıtımlar gereksiz gibi geliyor.
KDE'nin üzerinde aynı şeyleri yapabiliyorsam gerek yoktur.

Windows'un çirkin göründüğünü düşünen tek kişi ben miyim? Bana göre Linux çok daha estetik görünüyor.

Bence de öyle ama yeni geçenler için alışmak için güzel olabilir.

Değildir. Bloat ile gelen ve kullanıcılarda farklı izlenimler oluşturan bir dağıtım. Bunun en sağlan örneği Wubuntu(Winux). Kullanıcıları Linux'a alıştırmak için Windows teması kullanmak saçma. Kullanıcı kendisini kandırmak dışında bir şey yapmaz.

Kısaca temalı Linux kullanacağıma Windows kullanırım daha iyi.

Değildir. Bloat ile gelen ve kullanıcılarda farklı izlenimler oluşturan bir dağıtım. Bunun en sağlan örneği wubuntu(winux). Kullanıcıları Linux'a alıştırmak için Windows teması kullanmak saçma. Kullanıcı kendisini kandırmak dışında bir şey yapmaz.

Kısaca temalı Linux kullanacağıma Windows kullanırım daha iyi.

Maomao abla çok iyi demiş bu kısacası Windows ama Çin bloatware araya gizlice kaçmış cannon G3411 yazıcı ve her şeyi yönetmeye çalışan reimu peluş seziyorum. İnanın Windows kullansanız daha iyi Windows görünüşü seviyorsanız direk Windows kullanalım arkadaşlar.

Alışmak isteniyorsa benzeri değil, benzemeyeni tercih edilmeli. Windows görünümüne benzeyen dağıtım kullanmayı istemek "Linux'a geçeyim ama Windows'taki alışkanlıklarım değişmesin." düşüncesinin bir sonucudur. Kaldı ki Linux'un çok daha iyi temalandırma seçenekleri var, Windows'a benzetmeye çalışmak Linux'u kısıtlamaktır.

Dağıtımın teması bile kendilerine ait değil. En azından temayı kendileri hazırlamış olsalar daha anlaşılabilir bulacağım. KDE mağazasında bulunan bir tema.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı