Windows C diski kendi kendine doluyor

Birkan_Kaya

Hectopat
Arkadaşlar öncelikle merhaba ben bilgisayarda SSD kullanıyorum. Bu sabah 46 GB hafızası varken 16 GB olmuş bu sorunu nasıl çözebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sen hiç bir işlem yapmadan dolduğuna emin isen şu nedenlerden dolayı doluyor olabilir;

Öncelikle C diskine sağ tıklayarak "özellikler" kısmına gel ve "diski temizle" seçeneğini kullan. Eğer bu tam olarak bir temizlik sağlamaz ise aşağıdaki seçenekleri dene.

1. Bilgisayarı kapatmaktan ziyade uyku ya da hazırda beklet modlarını kullanıyorsan hiberfil.sys ve pagefile.sys dosyaları büyük alan kaplayabilir. Bunları, klasör ayarlarında gizli dosyaları göster dedikten sonra C: kısımında görebilirsin. Hazırda beklet kapatılabiliyor. Eğer sorun buysa daha sonra buraya yazarsın.
2. Düşük bir ihtimal ama eğer kendini sürekli kopyalayan ve diskte alan kaplayan virüs falan varsa bir antivirüs taraması yapabilirsin.

Sen hiç bir işlem yapmadan dolduğuna emin isen şu nedenlerden dolayı doluyor olabilir;

Öncelikle C diskine sağ tıklayarak "özellikler" kısmına gel ve "diski temizle" seçeneğini kullan. Eğer bu tam olarak bir temizlik sağlamaz ise aşağıdaki seçenekleri dene.

1. Bilgisayarı kapatmaktan ziyade uyku ya da hazırda beklet modlarını kullanıyorsan hiberfil.sys ve pagefile.sys dosyaları büyük alan kaplayabilir. Bunları, klasör ayarlarında gizli dosyaları göster dedikten sonra C: kısımında görebilirsin. Hazırda beklet kapatılabiliyor. Eğer sorun buysa daha sonra buraya yazarsın.
2. Düşük bir ihtimal ama eğer kendini sürekli kopyalayan ve diskte alan kaplayan virüs falan varsa bir antivirüs taraması yapabilirsin.
Bilgisayara indirdiklerimde sadece steam ve twitch var virüs olması imkansız
Ek olarak hiberfil.sys ve pagefile.sys çıkmıyor gizli dosyaları göster dememe rağmen

Bilgisayara indirdiklerimde sadece steam ve twitch var virüs olması imkansız
Ek olarak hiberfil.sys ve pagefile.sys çıkmıyor gizli dosyaları göster dememe rağmen

Gizli klasörleri göster dedikten sonra hemen 5-6 satır altta "Korunan işletim sistemi dosyalarını gizle" ibaresinden tik'i kaldırmanız gerekiyor.

Ayrıca steam klasörü varsa orayı bir kontrol edin. Belki indirdiğiniz bir oyun bu kadar alan kaplamış olabilir

Merhaba, ayni sorun birden bende de olustu arkadaslar. birden oldu anlamadım. kurcaladım biraz. gizli dosyalarda APPDATA klasörü aşırı derecede yüksek yer kaplıyor. ilk defa böyle birşey ile karşılaştım. ne yapmam gerekli, son çare format attım bir gün sonra tekrar aynı şey oldu. bir saatte bir işlem yapmadan 15 gb civarı kaybım oldu. nasıl çözebiliriz. cevaplarsanız çok memnun olacağım...

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 20-09-2020 14.18.52.png
    Ekran görüntüsü 20-09-2020 14.18.52.png
    19,6 KB · Görüntüleme: 95
Merhaba, ayni sorun birden bende de olustu arkadaslar. birden oldu anlamadım. kurcaladım biraz. gizli dosyalarda APPDATA klasörü aşırı derecede yüksek yer kaplıyor. ilk defa böyle birşey ile karşılaştım. ne yapmam gerekli, son çare format attım bir gün sonra tekrar aynı şey oldu. bir saatte bir işlem yapmadan 15 gb civarı kaybım oldu. nasıl çözebiliriz. cevaplarsanız çok memnun olacağım...
Yavuz hoca ne yaptın aynı sorun bende var. Format atıyorum aynı gün 6-7 Gb doluyor bilgisayar a dokunmuyorum bile sadece C disk ini açıyorum ne kadar alan var diye.

Yavuz hoca ne yaptın aynı sorun bende var. Format atıyorum aynı gün 6-7 Gb doluyor bilgisayar a dokunmuyorum bile sadece C disk ini açıyorum ne kadar alan var diye.
Merhaba; Ben sorun çözdüm, dediğim gibi C nin içerisinde Kullanıcılarda, gizli olarak bulunan APPDATA klasörünün hepsine tek tek baktım ve aşırı derecede dolu olan, kullanmış olduğun Video düzenleme ve ekran kaydetme programının dosyalarını buldum. Sildim, sonra ertesi gün tekrar dolmaya başladı. Daha sonra program ayarlarına girdim ve bir seçenek vardı, muhtemelen müşteri deneyimi için gibi geri bildirim gibi seçenekti tam hatırlamıyorum. O seçeneği kapattım ve sorunum çözüldü. Movavi kullanıyordum bu arada. Ancak farklı bir arkadaşa daha söyledim ama onda bu şekilde sorun çözülmedi. Sizde olur mu bilemiyorum denemekten zarar gelmez :) Kolay gelsin

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı