Windows Defender Varken Antivirüs Gerekli mi ?

İstediğin kadar bilinçli ol yetersizdir. Ki bilinçli biri de Windows kullanıyorsa güvenlik yazılımı kullanmak zorunda.

Eskisi gibi bir zararlı sadece veritabanı ile tespit edilmiyor ki Microsoft'un DB'i de bu konuda bile yetersiz.

Ben antivirus kullanmam veya Defender bana yeterli diyebilmen için bilgisayarın hiçbir ağa bağlı olmaması, harici bir donanıma veya çıkarılabilir belleklere takılı olmaması gerekir.
Peki tavsiye ettiğiniz ve kullandığınız bir program var mı?

İstediğin kadar bilinçli ol yetersizdir. Ki bilinçli biri de Windows kullanıyorsa güvenlik yazılımı kullanmak zorunda.

Eskisi gibi bir zararlı sadece veritabanı ile tespit edilmiyor ki Microsoft'un DB'i de bu konuda bile yetersiz.

Ben antivirus kullanmam veya Defender bana yeterli diyebilmen için bilgisayarın hiçbir ağa bağlı olmaması, harici bir donanıma veya çıkarılabilir belleklere takılı olmaması gerekir.

Lisanslı yazılım kullanan bir ev kullanıcısı ne gibi bir sorun yaşayabilir ki?

Korsan oyun indiren adam virus programı kullanmaz. İstese de kullanamaz, oyunlardaki crackleri patchlari virus olarak algılıyor. Korsan oyunlarla dolu bir sistemi bir taratsan virus programıyla oyunların çoğu hatta hepsi çalışmaz hale gelir. Yine de yaşasın korsan. 😁😂

Son düzenleyen: Moderatör:
Korsan oyun indiren adam virus programı kullanmaz. İstese de kullanamaz, oyunlardaki crackleri patchlari virus olarak algılıyor. Korsan oyunlarla dolu bir sistemi bir taratsan virus programıyla oyunların çoğu hatta hepsi çalışmaz hale gelir. Yine de yaşasın korsan. 😁😂
Bugüne kadar sadece Defender kullandım. UTorrent kullanıcısıyım. Bir kere virüs bulaştırmadım. Crack, patch sorunu hiçbir zaman çıkmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Her yöneticinin, hatta her kullanıcının kendine göre bir tecrübesi vardır. Buna göre bilgilerini yazması sizlerinki gibi gayet doğal bir durum.

Fakat gerçekler öyle değil. Belki ben art niyetli birisiyim, girdiğiniz bu siteye tanınmaz ve otomatik aktif olan Html Logger türevinde bir zararlı yerleştirdim ve sizleri botnet ağıma düşürdüm. Bunu Defender veya Windows Güvenlik Duvarı ile fark edebilecek misin ?

Günümüzde hacking faaliyeti hacklink veya botnet ağı üzerine ilerlemekte. Büyük sitelerin, hatta antivirus firmalarının sitelerinin bile hacklendiği ve kendi zararlılarının eklendiği görülmekte. Bu yüzden güvenliği sadece performans yüzünden ihmal etmemek gerek diye düşünüyorum.

Bunun riskini kabul ediyorsanız, önemli şifreleriniz yoksa, bankacılık gibi işlemler gerçekleştirmiyor, zararlıdan dolayı oluşacak performans kaybını da düşünmüyorsanız bir sorun yok.

Sadece antivirüs değil, firewall ve hips paketlerini içeren komple güvenlik yazılımları kullanmanız gerekiyor.

Örnek olarak bu yazılarımı inceleyebilirsiniz. Burada modem veya yazıcıdan dahi sisteme erişebilmeyi belirtmiştim.

Tüm Airties Modem Kullanıcıları İçin Güvenlik Açığı

Cross-Site Printing (XSP) Güvenliği

Eskiden indirdiğim dosyanın boyutu küçük ise online tarama yapan sitelerden destek alıyordum. Birkaç saniye içinde bilinen tüm virüs programları ile test ederek bir rapor veriyordu. Ancak, bulunduğumuz çağda her bilgisayarda bir güvenlik programı mutlaka olmalı. Defender kötü bir program değil ama ben şahsen farklı programlar kullanıyorum.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı