Windows dışı işletim sistemi tavsiyesi

Merhaba. Bu zamana kadar hep Windows kullandım artık bıktım. Arkada benim açmadığım şekilde çalışan programlar bilgisayarımda Microsoft Office vb uygulamalar yok ama çalışan programlarda var. Acayip saçma programlar çalışıyor. Her defasında bilgisayarı açtığımda 5 dakika boyunca disk kullanımı %100 anca birkaç programı kapatınca %80 altına düşüyor. Şu an laptop kullanıyorum. Yeni bilgisayar topladım az kaldı ve temiz sade bir işletim sistemi önermenizi rica edeceğim. Nasıl anlatsam ben artık 4 günde bir güncelleme yapmak istemiyorum artık gına geldim :D
Alternatiflerinden biri Linux dağıtımlarını kullanmak ama eğer kullanmak istemiyorsan Windows 10'un saçma ve gereksiz şeylerini kapayabilirsin. Rehberim var istersen sana atabilirim.
Linux dağıtımı olarak Linux Mint ya da Feren OS önererim yeni başlayacakları için.

Merhaba. Bu zamana kadar hep Windows kullandım artık bıktım. Arkada benim açmadığım şekilde çalışan programlar bilgisayarımda Microsoft Office vb uygulamalar yok ama çalışan programlarda var. Acayip saçma programlar çalışıyor. Her defasında bilgisayarı açtığımda 5 dakika boyunca disk kullanımı %100 anca birkaç programı kapatınca %80 altına düşüyor. Şu an laptop kullanıyorum. Yeni bilgisayar topladım az kaldı ve temiz sade bir işletim sistemi önermenizi rica edeceğim. Nasıl anlatsam ben artık 4 günde bir güncelleme yapmak istemiyorum artık gına geldim :D

Linux Mint Xfce, Cinnamon, Mate kurabilirsiniz.

Ubuntu ama direkt olarak Ubuntu + GNOME kurma. Kubuntu Lubuntu Xubuntu gibi Ubuntu tabanlı fakat GNOME arayüzünü kullanmayan distrolara bak. Kendim Kubuntu kullanıyorum fakat default olarak çok kötü duruyor birkaç tema kurman gerek. Layan KDE theme, tela icon theme ve latte dock kur. Alttaki görev çubuğunu da yukarı koy. Benimkisi böyle gözüküyor

Screenshot_20210512_002323.png

Ubuntu ama direkt olarak Ubuntu + GNOME kurma. Kubuntu Lubuntu Xubuntu gibi Ubuntu tabanlı fakat GNOME arayüzünü kullanmayan distrolara bak. Kendim Kubuntu kullanıyorum fakat default olarak çok kötü duruyor birkaç tema kurman gerek. Layan KDE theme, tela icon theme ve latte dock kur. Alttaki görev çubuğunu da yukarı koy. Benimkisi böyle gözüküyor.

Eki Görüntüle 1037677

Adam artık güncellemelerle programlarla uğraşmak istemiyorum demiş, bunları yapmak isteyeceğini sanmıyorum, Linux'ların hemen hemen hepsinde bunlarla uğraşması gerekecek aslında. En iyisi 8.1 kurması olur hem HDD ile 10'dan daha stabil çalışır ve artık güvenlik dışında güncelleme almamaktadır.

Sizin için en iyisi Windows 8.1

Adam artık güncellemelerle programlarla uğraşmak istemiyorum demiş, bunları yapmak isteyeceğini sanmıyorum, Linux'ların hemen hemen hepsinde bunlarla uğraşması gerekecek aslında. En iyisi 8.1 kurması olur hem HDD ile 10'dan daha stabil çalışır ve artık güvenlik dışında güncelleme almamaktadır.

Sizin için en iyisi Windows 8.1
Pardon okumamışım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı