Windows dışında işletim sistemi yüklenemiyor

• Konuyu başlatan Emix
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 1.131
windows dışında başka sistem yükleyemiyorsan nedeni, 100MB Lik esp partisyonunda yer kalmamasından dolayıdır.

windows veya linux kurmadan önce her pc kullanıcısının alet çantasında olması gereken uygulama var. gparted
x64 için :https://downloads.sourceforge.net/gparted/gparted-live-1.1.0-1-amd64.iso
x86 için :https://downloads.sourceforge.net/gparted/gparted-live-1.1.0-1-i686.iso

isoyu cd ye yazdırın, veya fazladan usb niz varsa yazdırın 350 mb boyutunda.
windows kurmadan önce de, linux kurmadan önce de, disk yapınızı kendi ellerinizle oluşturun.
disk yapısını partisyon oluşturmayı windowsa veya linux a bırakırsanız ilerde sıkıntılar yaşarsınız.

*****ÇÖZÜLDÜ ve ÇÖZÜMÜ İçin " Trimenthylxanthine" arkadaşımıza gönülden teşekkür ederim.

LinuxLive ile bilgisayarınızı başlatıp terminale efibootmgr yazın. Çıktılar arasından pardus ve ubuntu adlı girdileri bulup:
Kod:
sudo efibootmgr -b 000x -B (girdinin sayısı x yerine yazılacak)
Yazın ve enterlayın.

Selamlar USB yi şimdi temin edebildim.
İlgili komutu terminal üzerinden uyguladım ve BIOS a girdiğimde Ubuntu ve Pardus satıları silindi. Halihazırda sorunumu güncel kullandığım Windowsu kaybetmeden çözmüş olduk.

Konuya yardımcı olan fikir paylaşıp yorum yapan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• IMG-20200420-172024.jpg
    IMG-20200420-172024.jpg
    49,5 KB · Görüntüleme: 29
Son düzenleme:
@Emix şu anda kurulu bir Gnu/Linux dağıtımı yok sanırım sadece Windows var doğrumu ?
Bu şekilde ise grub tamiri yapmanı mümkün değil kurulu olmadığı için.
@apkalipto gereksiz efi girdilerini silmenizi tavsiye etmiş, denediniz mi ?

Gereksiz efi girdilerini silmek için buraya bakınız.

@Emix şu anda kurulu bir Gnu/Linux dağıtımı yok sanırım sadece Windows var doğrumu ?
Bu şekilde ise grub tamiri yapmanı mümkün değil kurulu olmadığı için.
@apkalipto gereksiz efi girdilerini silmenizi tavsiye etmiş, denediniz mi ?

Gereksiz efi girdilerini silmek için buraya bakınız.

Selamlar, evet şu an sadece Windows kurulu sistemimde ve sorunum varken hangi GNU/Linux dağıtımını kurmak istersem isteyim kurulum ekranında devamlı olarak GRUP hatası verip devam etmiyordu kurulumlar. BIOS'a girip baktığımda ise ubuntu ve pardus girdilerinin Boot sıralamasında olduklarını gördüm. Mecbur Windows'a geri dönmek durumunda kalıyordum.

Trimenthylxanthine isimli arkadaşımızın önerdiği yöntem olarak

az önce indirdiğim Ubuntu 19.10 sürümünü usb'ye yazdırarak sistem usb üzerinden açıp internete bağlandıktan sonra terminale girdim

sudo apt install efibootmgr yazdım ve efibootmgr'yi indirip kurdum.
ardına ise
Kod:
efibootmgr
yazarak uygulamayı açtım

Kod:
sudo efibootmgr -b 000x -B (girdinin sayısı x yerine yazılacak)
girdim hem ubuntu hemde pardus için.

ardına sistemi kapatıp bios'a giriş yaptım ve ilgili girdilerin silindiğini gördüm.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı