Windows Longhorn'u USB'ye yazdırma

Hocam time bomb yüzünden mi anlamadım.

Hocam time bombu şöyle özetliyim diyelim ki PC'nize Windows XP'nin betası olan whistleri kurdunuz ve whistler kurulduktan sonra PC nizi yeniden başlattınız ve karşınıza bilgisayarınızı güvenli şekilde kapatabilirsiniz yazası çıktı ve bu hata bildiğim gibi BIOS'tan betanın ilk çıktığı zamana almak gerek öyle şekilde.

Yani güncel olmadığı için güvenlik açıkları cirit attığı için Linux kullanmanız daha iyi olur, boşta 100-300 MB RAM tüketen Linux dağıtımları bulunmakta.
 
@ProjectGTX USB'ye yazdırmadan kastın kurulum USB'si oluşturmak mı yoksa USB'den başlatarak taşınabilir sistem yapmak mı? Eğer taşınabilir sistem yapacaksan WinToUSB ile deneyebilirsin. Windows To Go'nun desteklenmediği sistemleri de yapabiliyor. Bunu da yapacağını düşünüyorum. Eğer yapmak istediğin normal bir kurulum USB'si ise balenaEtcher'i dene.

Ayrıca time bomb şu oluyor: Diyelim ki siz eski bir Windows'u betada veya alphada kullanıyorsunuz. Daha sonra geliştirme kesiliyor. O zaman Microsoft asıl sürüm kullananlar ve bu sürümleri kullananlar arasında bağlantı sorunları, çakışmalar vb. olmasın diye bu ürüne bir süre tanımlıyor. Yani desteği kesiyor. Ama Windows 7 ve 8.1 yaptıkları gibi değil. Desteği kesmekle yani güncelleme göndermeyi bırakmakla kalmayıp ürünü açmanızı da engelliyor. Eğer siz zamanı dolan ve beta ya da alpha olan bir Windows'u kurup açmak isterseniz bilgisayar sistemi başlatmadan direkt kapanıyor. Böylece kullanıcılar arasında yazılım kaynaklı oluşabilecek sorunları minimuma indiriyorlar. Time bomb'u geçmek için yapabileceğiniz en kolay yöntem ise bilgisayarın saatini eskiye almak.

İsterseniz Wikipedia makalesine de bakabilirsiniz: Time bomb (software) - Wikipedia
 
@ProjectGTX USB'ye yazdırmadan kastın kurulum USB'si oluşturmak mı yoksa USB'den başlatarak taşınabilir sistem yapmak mı? Eğer taşınabilir sistem yapacaksan WinToUSB ile deneyebilirsin. Windows to GO'nun desteklenmediği sistemleri de yapabiliyor. Bunu da yapacağını düşünüyorum. Eğer yapmak istediğin normal bir kurulum USB'si ise balenaEtcher'i dene.

Ayrıca time bomb şu oluyor: Diyelim ki siz eski bir Windows'u betada veya Alpha'da kullanıyorsunuz. Daha sonra geliştirme kesiliyor. O zaman Microsoft asıl sürüm kullananlar ve bu sürümleri kullananlar arasında bağlantı sorunları, çakışmalar vb. olmasın diye bu ürüne bir süre tanımlıyor. Yani desteği kesiyor. Ama Windows 7 ve 8.1 yaptıkları gibi değil. Desteği kesmekle yani güncelleme göndermeyi bırakmakla kalmayıp ürünü açmanızı da engelliyor. Eğer siz zamanı dolan ve beta ya da Alpha olan bir Windows'u kurup açmak isterseniz bilgisayar sistemi başlatmadan direkt kapanıyor. Böylece kullanıcılar arasında yazılım kaynaklı oluşabilecek sorunları minimuma indiriyorlar. Time Bomb'u geçmek için yapabileceğiniz en kolay yöntem ise bilgisayarın saatini eskiye almak.

İsterseniz Wikipedia makalesine de bakabilirsiniz: Time bomb (software) - Wikipedia

Kusura bakmayın birkaç gün bakamadım USB'ye yazdırıcaktım vazgeçtim Longhorn'a Firefox 48 bile kurulamıyor.
 

Geri
Yukarı