Windows OEM lisans değişir mi?

AyEeSto01

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, laptop almıştım ve laptop Windows 11 Home Single Language sürümü ile geldi. Ben de geçen gün forumdaki bir konu yardımıyla default bir yükseltme key ile Pro sürümüne yükselttim. Şimdi benden lisans anahtarı istiyor. İnternetten lisanlara baktım. SağlamLisans sitesinden ben Windows 10 Pro keyi alsam Windows 11 Pro'yu etkinleştirir mi?

Merak ettiğim önemli diğer bir konu Windows 11 Pro OEM lisans alırsam girdiğimde laptopta yüklü gelen ve OEM olduğunu düşündüğüm Windows 11 Home Single Language sürümünü değiştirip artık Pro sürüm OEM lisansı olur mu? Şu an showkeyplus uygulamasında şöyle diyor:

1723060732409.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Neden pro'ya yükselttin ki. Pro sürümü aslında şirketler içindir. Ekstra gereksiz özellikler içerir. Kullanıcılar için en ideal sürüm home single language sürümüdür. Yani pro yapmanın bir anlamı yok.

Neden pro'ya yükselttin ki. Pro sürümü aslında şirketler içindir. Ekstra gereksiz özellikler içerir. Kullanıcılar için en ideal sürüm home single language sürümüdür. Yani pro yapmanın bir anlamı yok.
Hocam dil değiştirmek istediğim müsaade etmedi bende yükselttim ama dediğiniz gibi pek gerekli değildi.

Konuya hakimsin anlaşılan. Evet 10 alırsan 11'e yükseltme yaparsın. Pro alırsan keyi yüklerken pro seçeceğin için sürümün pro olur. Ama win10 ile win11 aynı fiyat zaten. Yazılımbudur sitesine de bak bir.
OEM lisans hakkında bir bilginiz var mı ?

OEM tek keydir. Anakarta işlenir ve anakart değiştirirsen key de gider ama güvenlidir. Başkasına satılamaz. Format atsan da her formatta kendisini otomatik etkinleştirir. RETAİL keyler tek PC ile kullanmaya izin verir ama sistemden sildin mi başka PC'ye taşıyabilirsin. Güvenli bir yerden almadığında RETAİL keyler sorun çıkartabilir.

OEM tek keydir. Anakarta işlenir ve anakart değiştirirsen key de gider ama güvenlidir. Başkasına satılamaz. Format atsan da her formatta kendisini otomatik etkinleştirir. RETAİL keyler tek PC ile kullanmaya izin verir ama sistemden sildin mi başka PC'ye taşıyabilirsin. Güvenli bir yerden almadığında RETAİL keyler sorun çıkartabilir.
Peki ben bu oem olarak gözüken Single Language keyinin üzerine şuan win 11 pro oem key alıp girsem ne olur? Artık bundan sonra pro key mi olur oem olarak ? Bu konuda bir bilginiz var mı?

Hocam dil değiştirmek istediğim müsaade etmedi bende yükselttim ama dediğiniz gibi pek gerekli değildi.

İstediğin dilde Home Single Language format atabilirsin ya da çift dil kullanmak istiyorsan Home sürümüne geçmen daha iyi olurdu. Dediğim gibi Pro gereksiz özellikler içeriyor. Genellikle şirketler kullanır Pro'yu. Yani laptopun orijinal lisansı da çöp olmasın. O yüzden.

Peki ben bu oem olarak gözüken Single Language keyinin üzerine şuan win 11 pro oem key alıp girsem ne olur? Artık bundan sonra pro key mi olur oem olarak ? Bu konuda bir bilginiz var mı?
Hayır olmaz home single language key anakarta işlenmiştir. Tekrar format atarsan home single language lisansın yerinde durur.

Pro daha fazla kişileştirme sunar. Öyle ahım şahım bir avantajı yok ama ben de pro kullanıyorum. Alırsan yeni key aldığın için keyi değiştirmiş olursun. Yani artık Win11 Pro sürümünün OEM'i sistemde kayıtlı olmuş olur.

Hayır olmaz home single language key anakarta işlenmiştir. Tekrar format atarsan home single language lisansın yerinde durur.

Pro daha fazla kişileştirme sunar. Öyle ahım şahım bir avantajı yok ama ben de pro kullanıyorum. Alırsan yeni key aldığın için keyi değiştirmiş olursun. Yani artık Win11 Pro sürümünün OEM'i sistemde kayıtlı olmuş olur.
Emin misiniz sizden önce cevap yazan arkadaş farklı demiş kafam karıştı da ?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı