Windows Phone almalı mıyım?

Artık son aşamaya geldim. Lumia 1520 almaya karar verdim. Ama webde hiçbir mağazanın sitesinde yok olarak gözüküyor. Bulamazsam 930 da düşünüyorum. Hem tasarımını daha çok beğendim. İşlemci ve GPU aynı zaten. Kamera farkı önemli değil. Lumia 1520 fiyatı Teknosa'da 1399 olarak gözüküyor. Ama Vatan'da 2099. Normal satış fiyatı nedir. İlk çıktığında 2099 du.
 
ERTUGRUL3419 git Telpa ile konuş o zaman. Onların 3310'dan Lumia'lara miras kalan yazılımsal ve donanımsal sağlamlıktan haberleri yok tabii cahillik ve araştırmamak bambaşka bir şey.

Konu sahibinin sorularına gelirsek;
  • Android gibi tuşa biraz basılı tutmak ile Multi tasting (Çoklu görev) kontrolleri yapılabiliyor. 1520 gibi bir cihazda oldukça harika çalışıyor. Erişim hızı 4 GB Ram'lı bir cihaz ile aynı.
  • Windows 10 için bu cihazı alabilirsiniz. Zira Windows 10'un geliştirildiği ana cihaz 1520. Evet yanlış duymadınız bu cihaz. Ancak cihaz almak için tavsiyem şu ana bilgisayar sürümünden sonra yapılacak duyuruları beklemeniz. Çok acil telefona ihtiyacınız varsa direk alın.
Oyun ve uygulama kısmında laf eden arkadaşlara bir çift lafım var. Hatta yok tek kelime: uzayın şuradan. Yok efendim Clash of Clans yokmuş yok efendim Retrica yokmuş.
  1. Lumia'ların kameralarının piyasadaki en kaliteli kameralardan biri olduğunu araştıran herkes biliyor. Bu durumda Retrica'ya yada onun efektlerine gerek olmuyor. Efekt demişken Lumia Creative Studio efekt için mükemmel.
  2. Clash Of Clans'da neymiş Age Of Empires varken. Yemişim o oyunu zaten Google'dan aldığı para ile gelse ne gelmese ne. Gelse de ne oynarım ne öneririm.
  3. Android yada iOS fanları kaybolun buradan. Konu Windows konusu objektif davranmaz iseniz bende fanboy olarak davranırım. Ceza almamın bir önemi yok. Herkese iyi geceler.

Düzenleme: 2 sorunun daha cevabı;
  • Güncellemeler oldukça hızlı.
  • Bildirimlerde hiç bir sıkıntı yok.

Dostum geçenlerde microsoftun ceosu donanım haberde konuştu senin kadar savunmadı mobil pazarı bu kadar fanboylukta biraz fazla değilmi bende kullandım tabi bi ürüne 1500tl verince o markanın sahibi oluyorsun bunlar değilmi nokıa gibi güvenilir bir markayı dibe götüren işten anlamıyolar (bknz :windows 7 phone) ve bilmedikleri bir pazara giriyolar samsung,apple gibi markaların bulunduğu kurtlar sofrası sen git yazılımını yaz , yok yazılım stabilmiş yazılım ne kadar stabil olursa olsun açtığın uygulama çöküyosa stabillği nerde bunun güncelleme geliyomuş sanırsın telefona çağ attırıyolar normalde simge şu şekildeydi şimdi bu şekilde güncellemeyi bu ayrıca google yazılım desteğini microsoftun yüzüne vermiyor çünkü uygulamardan gelen gelirin çoğunluğunu istiyor sadece google değil daha bir çok firma windows phone'a uygulama geliştürmiyor olanlarda emin ol prestij için varlar zaten olan uygulamalarında güncellemeleri eşşek sırtında geliyo galiba misal whatsap'a daha yeni sesli arama geldi ıos takiler bırak sesli aramayı canlı yayın yapıyolar periscope'la , devam edersek microsoftun Türkiye sorumlusu açıklama yapmıştı windows 10 geldiğinde diğer platformlardaki uygulamalar daha kolay kodlanabilecek hatta direk çalıcak dedi windows telefonlar için demişti bunu göreceğiz ne kadar doğru göreceğiz , sene başında wibdows 10 telefonlar bütün telefonlara gelecek dedi (windows 7 dede aynı şeyler söylendi) şimdi lafı değiştirmişler 512mb telefonlar için uğraşıyoruz yapamazsak kırpacak belkide olmuycak alıştıra alıştıra yani anlıyca nerden tutsan elinde kalır cinsten diğer platformlar Türkiyede deli gibi işler yaparken bknz siri , bknz google yerelleştirme politikası biz neyi savunuyoruz bu ürünlere para veriyoruz sonuçta hiç bir firma hayrına vermiyor işin aslında dönersek benim sana vereceğim tavsiye 300-500 tl arası bir şey istiyosan windows phone lar o pazarda iyi giriş seviyesi olarak ama yok orta seviye olsun diyorsan 750-1500 lira arası diyorsan güzel android telefonlar var marka yönünden senin zevkine kalmış ama üst seviye civarında bir şey istiyorsanda 1500 ve üzeri bir şey arıyosan bazı android markalar zaten bu seviyede çıkan az telefon markası var ama önerim bu seviyede ıphone 5s veya 6........belki ilerde çıkarsa 6s
 
Kurtlar sofrası benzetmesi güzel olmuş ki insanların paralarında olunca gözler bir ayrı yemek oluyor cahil insanlar. Lumia 1520 aldıysanız hayırlı olsun emre bey. Lakin tartışmaya anca katılabildiğim için size fiyat olarak ne düşündüğünüzü sormak isteyecektim. Ust seviye olsun fiyat önemli değil diyorsanız Microsoft un yeni çıkaracağı lumia 950/950xl modellerini görmeden karar vermemenizi tavsiye edecektim. Uygun fiyatlı olsun isteseydiniz 640/640xl fiyatları 699/849 tl ve donanım olarak benzer donanımlı herhangi bir android cihazın neredeyse %30-%40 daha ucuza ama o benzer donanımdaki android cihazdan çok daha yüksek performansta pil kapasitesinde ve hatta kamera kalitesinde bir telefon sahibi olur dunuz.

Note4 ilk çıktığında aldığımda büyük hayallerim vardı lakin bu hayaller daha ilk günden 600 kadar telefon numarası yüklemem ile(rehberin kilitlenmesi!?) 5.0 güncellemesinin aylar sonra yarım yamalak gelmesi gelen güncellemenin biraz makyaj(çok çok az) biraz güvenlik ki android ve güvenlik yan yana pek gelmeyen şeyler, ücretli kaspersky ile 6 ay da 3 kez twitter hesabım çalındı kaspersky ile neredeyse davalık olacaktım sonra samsung güvenlik yazılımının açığı ortaya çıktı cihazı kartaldan tayvana fırlatmama neden oldu,ki mobil cihazınız herşeyiniz oluyor bir yerden sonra banka dan tutun da sosyal ağa oradan işinize mail hesaplarınıza.

Sonunda lumia 640 ile tanıştım. 2 aydır çok mutluyum. androidin bir turlu bağlanamadığı exchange hesabım dahil mail hesapları yönetiminde çok başarılı. Her turlu ihtiyacımı gün içinde karşılıyor üstüne ertesi güne %60 larda batarya bırakıyor. Güvenlik asla bir dert olmuyor. Ayrıca istediğiniz her uygulama var. Israr ettiler candy crush da geldi:) lakin windows 10 geldiğinde android için yazılmış programların entegrasyonu çok daha basitleştirilecek. Yani yazılımcı için bir dert olmaktan çıkacak uyumluluk. Bu da markette görmek istemediğimiz kadar çok candy crush çakması ve android balon yazılımları dolacak. Kaliteli işini yapan yazılımlar da gelecek ve her zaman tercihim bunlardan yana (android marketten örnekle bir enstrüman tuneri yazılımı için 150 bin sonuç da çıkmamalı kanımca.)
lafı çok uzattım ama telefon ciddi iş. Çöpe atılacak paranız varsa ve note4 gibi daha 10 ayı dolarken yenisi çıkacak bir piyasası olan androidden uzak durmakta fayda var. S serisi de aynı durumda onların canı daha çok yanacak maalesef. Bir tek apple var piyasada urun ve yazılımı kaliteli onunda vergiler dahil fiyatı 4 kişilik ailenin 2 haftalık tüm masraflar dahil havaii tatiline denk. Microsoft daha çok konuşulacak bundan sonra.
 
Peki W10 geldiğinde flash da çalıştıracak mı ? Ya da başka kaliteli flash çalıştıran web browser var mı ?

İe yi mobil kullanım seçeneği etkin şekilde kullanırsanız çoğu flash videoyu açıyor. Onun dışında UC gibi tarayıcılardan çok rahat flash videolar izleyebiliyorsunuz. Mail.ru Videoları İndirme Rehberi adlı konunu okursanız hatta çok rahat şekilde video indirebilirsiniz ve evet Youtube ve başka sitelerin de videolarını indirebilirsiniz. Link: [Rehber] Windows Phone'da Flash Videoları İzleme ve Mail.ru Videoları İndirme Rehberi | Technopat Sosyal


Sistemin geleceği ile ilgili sorularınız varsa bir nebze cevap: Windows 10 Mobile Deneyimim | Technopat Sosyal
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı