Windows Phone neden tutmadı?

Ben şahsen kullandım, uygulama kıtlığı çekmedim değil ama yine de arayüz olarak daha iyisini görmedim. Maalesef kırıldı ama, sağlam olsa kullanırdım.
 
Geliştirici desteğidir.

Bugün bile Android için geliştirici hesabı almak 25 dolarken, zamanında ne doğru düzgün bir geliştirme ortamı/kit ne de gelir varken 150-200 dolar geliştirici hesabı ücreti istediler.

Reklam servislerini kısıtlamak ve komisyon ücretlerini Everest'e çıkarmak gibi saçma davranışlar, zaten az olan ilgiyi de bitirdi. Bunun üzerine Microsoft'un cihaz üreticilerinden iştediği lisans ücreti eklendi.
 
Kameraları çok iyiydi, arayüzleri de epey akıcıydı zamanında Android'e göre. İş uygulama desteği yanında kullanıcıya bakıyordu ; istenilen fiyatlar da azımsanmayacak şeklideydi. Eskiden belli bir dönem Iphone yerine Winphone kullanılırdı. Renkli telefonlar o zamanda çok da küks bir konumdaydı zengin kadında rengarek bulunur ; kombinine göre kullanırdı. Ah eski günler...
 
Lumia 620 kullandım. Gelişim göstermedi. Google özel uygulama yapmadı. Clear Black ekranı hala özlüyorum. Güneşte bile netti.
 
1 sene Lumia 535 kullandım. Adam akıllı birkaç tane uygulama vardı sadece. Akıllı telefonu, akıllı telefon yapan şey uygulama ve bunda yok. Olan uygulamaları da geliştirmiyorlardı. Mesela 1 sene bu telefonu kullandım, 1 sene boyunca da Instagram beta sürecindeydi. Spotify, Android sürümüne kıyasla tarih öncesi bir sürümdü.


Arayüzü ise bazen kullanışlı oluyordu ama pek estetik olduğunu söyleyemem.
 
2 sene lumıa 520 kullandım. Gayet iyi bir cihazdı. Küçük olması oldukça hoşuma gidiyordu. Ama whatsapp gidince ben de bırakmak zorunda kaldım. İçimde bir ukde olarak kaldı.
 

Geri
Yukarı