Windows UEFI şeklinde açıldıktan sonra ekran gelmiyor

EnesAKMAN1

Hectopat
Daha fazla  
Ekran kartı
AMD
Anakart
Asus 620M-K
İşlemci
AMD
Arkadaşım Valorant'a girerken Secure Boot uyarısı geldi. Boot ayarlarından bunu açmaya çalışırken UEFI aktifleştirdiğini söyledi. Şimdi ekranına görüntü gelmiyor. Windows 10 kullanıyor. Anakartı ASUS 620M-K.
Fotoğraftaki CLRTC bağlantılarına bunu yaptık yine de düzelmedi. Bios pilini çıkartamıyor. Boot ekranı, bios ekranı ve windows ekranına doğrudan erişim sağlayamıyor ekranı sadece siyah.
1726857310144.png

Ekran kartı 7800XT
İşlemci Ryzen 7 7950 3xd
İşlemcinin 78003xd olarak söyledi. Yanlış biliyormuş.

Görüntü kablosunu anakarta takıp görüntü almayı deneyin.
Arkadaşım zaten şuan anakarta takılı olduğunu söyledi şu anda ekran kartına takıp deneyecekmiş.

Görüntü kablosunu anakarta takıp görüntü almayı deneyin.
Söylediğiniz işlemde işe yaramadı.

Son düzenleme:
Peki BIOS'tan Secure Boot açarken platform key ile ilgili bir ayar değiştirdiniz mi?
Arkadaşımın bu kadar bilgisi yok. Platform key açtığını düşünmüyorum. Şuan bios pilini söküp 10 dakika beklemesini söyledim ama sanırım bu çoğu AMD kullanıcılarında oluyormuş. Servise götürüp yeni Bios yazıyorlarmış. Arkadaşıma platform key açıp açmadığını sorarım şuan Whatsapp üzerinden haberleşiyoruz kendisiyle yanımda değil.

Bios pilini söktü.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2024-09-20 at 22.08.07.jpeg
    WhatsApp Image 2024-09-20 at 22.08.07.jpeg
    108,5 KB · Görüntüleme: 27
Anladım, eski anakartlarında 2 tip problem vardı biri UEFI olmayan ekran kartları ile alakalı, o olamaz zaten, diğeri platform key ile alakalı, bu sorun hala devam ediyorsa dediğiniz gibi BIOS yazılması lazım, anakartta BIOS flashback olsaydı kurtarılabilirdi, anakarttan görüntü verme ihtimali yüksek söyleyin onu tekrar denesin, sistemi açınca 3 dakika kadar beklesin acele etmesin, yine görüntü alamazsa servis yoluna gitmek lazım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı