Windows Update ile Windows 11'e temiz geçiş yapabilir miyim?

• Konuyu başlatan Mhmtx
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 1.260

Mhmtx

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar şu an da Windows 11'e geçeceğim ancak bir sorun var. Update kısmından geçersem temiz olarak geçebilir miyim? Bütün verilerimi çoktan yedeklediğim için her şeyin silinmesini istiyorum. Eğer Update ile temiz geçiş yapamazsam Windows 11 indirme asistanı ile yapabilir miyim?

Arkadaşlar şu an da Windows 11'e geçeceğim ancak bir sorun var. Update kısmından geçersem temiz olarak geçebilir miyim? Bütün verilerimi çoktan yedeklediğim için her şeyin silinmesini istiyorum. Eğer Update ile temiz geçiş yapamazsam Windows 11 indirme asistanı ile yapabilir miyim?
En temizi USB'ye Rufus aracılığıyla Windows 11'in ISO dosyasını yazdırın öyle geçiş yapın. Mevcut Windows üzerinden kurulum yaparsanız temiz bir şekilde geçiş tam olmuyor.
Edit: Windows'u kurarken disk partition kısmından yükleyeceğiniz diski seçip biçimlendirmeyi unutmayın.

Hocam, kurulum rehberi işinize yarıcaktır.

Windows 11 Nasıl İndirilir ve Kurulur?

Hocam çok teşekkür ederim ancak burada da istediğim bilgi yok. Ben verilerin hepsinin gitmesini istiyorum onu nasıl yapabilirim? Yoksa Windows 11'e geçtikten sonra sıfırlama mı yapmalıyım?

En temizi USB'ye Rufus aracılığıyla Windows 11'in ISO dosyasını yazdırın öyle geçiş yapın. Mevcut Windows üzerinden kurulum yaparsanız temiz bir şekilde geçiş tam olmuyor.
Edit: Windows'u kurarken disk Partition kısmından yükleyeceğiniz diski seçip biçimlendirmeyi unutmayın.

Peki herhangi bir zararı olur mu hocam böyle yapmanın?

Windows 11'de sıfırlama işleminde zaten böyle bir seçenek var. Buradan local reinstall Mi Cloud download seçeneğini mi seçmeliyim?

windows-11-format-atma-rehberi-yukleme-secimi.jpg

Hocam çok teşekkür ederim ancak burada da istediğim bilgi yok. Ben verilerin hepsinin gitmesini istiyorum onu nasıl yapabilirim? Yoksa Windows 11'e geçtikten sonra sıfırlama mı yapmalıyım?

Peki herhangi bir zararı olur mu hocam böyle yapmanın?
Dediğim yöntem en sağlıklı yöntemdir. Hiçbir zararı olmaz. Windows update ile geçiş yaparsanız bir nevi üstüne kurarak geçmiş oluyorsunuz o da bazı problemlere yol açabiliyor. Kim ne kadar açmıyor dese de kasma donma yapıyor.

Dediğim yöntem en sağlıklı yöntemdir. Hiçbir zararı olmaz. Windows Update ile geçiş yaparsanız bir nevi üstüne kurarak geçmiş oluyorsunuz o da bazı problemlere yol açabiliyor. Kim ne kadar açmıyor dese de kasma donma yapıyor.

Eğer yukarıda attığım gibi Windows 11'e geçtikten sonra sıfırlama işleminde Cloud download yaparsam internetten tekrar indirip kurulum yapılıyor galiba ve bu da bir nevi temiz kurulum gibi oluyor. Eğer bunun yerine local reinstall seçeneğini seçsem de bir farkı olur mu?

Eğer yukarıda attığım gibi Windows 11'e geçtikten sonra sıfırlama işleminde Cloud download yaparsam internetten tekrar indirip kurulum yapılıyor galiba ve bu da bir nevi temiz kurulum gibi oluyor. Eğer bunun yerine local reinstall seçeneğini seçsem de bir farkı olur mu?
Hiç denemedim. Ne dersem yalan olur. Ben bu format konusunda işimi şansa bırakmam. Eski usul devam ediyorum o konuda.

Herhangi bir bilgisi olan var ise USB kurulumu yapmadan nasıl verilerim silinip en iyi şekilde Windows 11'e geçebilirim?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı