Windows XP deneyimlerim

Windows XP 2004 yılında gelen Service Pack 2 güncellemesine kadar kullanılamaz haldeydi. Aşırı berbat bir sürümdü. Windows 98 ile ekstra 3 sene daha geçirmemize sebep olmuştu. Bunun sebebi kendisinin NT'ye geçiş sürümü olmasıdır.

İlk olarak Windows 2000 ile NT kerneline DirectX eklendi. Bu sayede NT kernelini oyun oynamaya müsait hale getirdiler. Ardından Windows XP ile 2000'nin üzerine yeni bir arayüz ve çoklu ortam desteği eklenerek ev kullanıcılarının NT kerneline geçişi sağlandı.

Ama o kadar özelliği stabil hale getirmek ancak Service Pack 2 ile mümkün oldu. Service Pack 2 ile XP adam oldu, gereksiz dosyalar kaldırıldı, çekirdek güçlendirildi. Eğer Windows XP'ye merakınız varsa sizleri Beta'dan Finale Windows XP yazılarıma davet ediyorum;

Brom benim yaşım XP'ye yetmiyor. Ben XP'yi duyduğumda çoğu kişi Windows 7'ye geçmişti bilgisayarımı 3 yaşımda aldım ve Windows 7 kullanıyordu ve hatırladığım kadarıyla XP'nin en sevdiğim özelliği tasarı mıydı 3 yaşımda olduğum için en çok görev çubuğunu seviyordum. Kapat tuşunun yumuşaklığını çok seviyordum 🥰

Bence kur ama Professional ya da Home Premium kur Ultimate performans sıkıntısı yapıyormuş.
Bence kur ama Professional'ya da Home Premium kur Ultimate performans sıkıntısı yapıyormuş.

Benim 2 GB RAM'im varken Win7 kuruyodum 4 GB'yi hayli kaldırır.

Bence kur ama Professional ya da Home Premium kur. Ultimate performans sıkıntısı yapıyormuş.
Windows XP'nin Ultimate diye bir sürümü yok. :) Windows XP Professional Edition ve Home Edition olmak üzere iki sürümü var sadece.
Vallahi kurasım geldi. Kursam mı acaba? 4 GB RAM'im var.
Sanal makineye kurun hocam. XP zaten 1 GB RAM ile de düzgün çalışıyor, 512 MB RAM ile de düzgün çalışıyor.

Bence kur ama Professional ya da Home Premium kur Ultimate performans sıkıntısı yapıyormuş.
Professional kuracağım. 64 bit mi 32 bit mi kursam diye düşünüyorum. 64 bit olanlar 3. parti Türkler tarafından Türkçe'ye çevriliyor. Yani tam olarak orijinal değil. 32 bit ise daha zayıf kalıyor. Gerçekten arada kaldım. Siz ne dersiniz bu konuda?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı