Windows'ta hiçbir USB bellek görünmüyor

hasangencer

Hectopat
RAM
32 gb
SSD veya HDD modeli
samsung 960 pro
Ekran kartı
3080
Anakart
asus 790 hero
İşlemci
13900k
Arkadaşlar merhaba.
Çok acayip bir sorunlar karşı karşıyayım. Derdimi size tam olarak anlata bilmem için 1 dakikanızı ayırarak okumanızı rica edeceğim.

Anakartım ASUS Maximus 790 Hero, işlemci 13900k, RAM 32 GB yeni bir PC.

1 yıldır sorunsuz kullandığım cihazıma dün bir USB bellek takmak istediğimde görmedi bilgisayarım. Başka bir USB bellek taktım onu da görmedi. 3 4 tane farklı USB bellek taktım hiçbirini görmedi.

Ancak takılı bütün USB ile çalışan kulaklığım, mikrofonum, klavyem, farem hepsi sorunsuz çalışıyor. Yerlerini değiştirsemde USB'ler yine çalısıyor. Ayrıca Windows da gözükmeyen USB belleklerim BIOS da gözüküyor ve içeriği gözüküyor. Bilgisayar a bir USB takınca bir donanım takılan ses uyarısı geliyor ama kendisi gözükmüyor.

Windows 11 Pro kullanıyorum. Birkaç kişiye sordum. Yazılımsal bir sorun gibi gözüküyor dedi. 1 yıldır kullandığım cihaz ASUS Armoury Crate programı yüklü ve sık sık kendini güncelledi yazılım üstüne yazılım kurdu ve çoğu insanın sevmediği bir program Armoury Crate.

PC'ye format atmak kolay ancak içinde cok fazla veri var bunları almam gerek. Ama USB bellek takamıyorum.

Cok bir alakası yok ama BIOS'um en son sürümün bir önceki sürümü. Bugün BIOS'tan BIOS'u güncelliyeceim.

Tecrubeli arkadaşların yardımını bekliyorum arkadaşlar sağ olun.

Hocam hem de ne güncelleme. Bu Armoury Crate denilen ASUS'un bir programı var. Lanet bir şey. Chipsettir, ses kartı driveridır yeni bir şey geldikce hemen üst üste kuruyor. + bir de Windows Update'leri geliyor devamlı. + bir de BIOS Update'leri. Bende bu şekilde olduğunu tahmin ediyorum.

Ne tavsiye edersiniz hocam? Bekleyim mi? Düzelir mi? Yoksa format atmaya çalışacağım.

Hocam çıkarılabilir diskler gözükmüyor. Normal SSD'ler gözüküyor. Ama taktığım flash belleklerin hiçbirisi gözükmüyor. Gözükse harf atıycam o şekilde çıkartmaya çalışacağım ama oda olmuyor.

Ama BIOS da taktığım flaşh bellekler gözük
ccleaner dan yaptığım güncelleme ile benimde sıkıntım olmuştu. mümkünse format en sağlıklısı olur. yedeğinizi alıp formatı atın gitsin.

Eğer yöntemler işe yaramazsa verilerini bilgisayardan Ethernet kablosu ile başka bir bilgisayara aktarabilirsin. Daha sonra format atabilirsin.

Tabii formatı bilgisayarın kendi içinden atmalısın. USB bellek kullanılmıyorsa.

Aslında işlemci köprü problemi olabileceğini düşünmüştüm başta ama hem 1 yıllık bilgisayar hem de güncellemelerden bahsettiğiniz için kısmen eledim o seçeneği. Fakat olabilir de gibi bilemedim.

Nasıl yani? Donanımsal bir arıza mı? BIOS da USB'leri görüyor hocam! İçeriğini de göre biliyorum. Hatta şimdi bir format için USB bellek hazırlıycam.

Ayrıca işlemci köprü problemi olsa donanımsal bir arıza diğer PC de takılı olan USB'lerin de çalışmaması gerekmiyor mu? Mouse L, kamera, kulaklık, mikrofon hepsi çalışıyor.

Nasıl yani? Donanımsal bir arıza mı? BIOS da USB'leri görüyor hocam! İçeriğini de göre biliyorum. Hatta şimdi bir format için USB bellek hazırlıycam.

Ayrıca işlemci köprü problemi olsa donanımsal bir arıza diğer PC de takılı olan USB'lerin de çalışmaması gerekmiyor mu? Mouse L, kamera, kulaklık, mikrofon hepsi çalışıyor.

Kısmen düşündüğümü söylemiştim zaten. Köprü problemi hemen çat diye oluşmayabiliyor, taktığın USB bir görünüyorsa üç görünmüyor yavaş yavaş gidebilir. Yaşamıştım. Öyle bir sorun ki iki tane sağlam mousedan sadece birini kabul ediyor, bellekleri hiç görmüyor gibi karmaşık bir problem. Olabilir de olmayabilir de. BIOS görünürlüğü ile ilgili kontrol etmemiştim o yüzden bir şey diyemeyeceğim. Bir format atın bakalım.

Kısmen düşündüğümü söylemiştim zaten. Köprü problemi hemen çat diye oluşmayabiliyor, taktığın USB bir görünüyorsa üç görünmüyor yavaş yavaş gidebilir. Yaşamıştım. Öyle bir sorun ki iki tane sağlam fareden sadece birini kabul ediyor, bellekleri hiç görmüyor gibi karmaşık bir problem. Olabilir de olmayabilir de. BIOS görünürlüğü ile ilgili kontrol etmemiştim o yüzden bir şey diyemeyeceğim. Bir format atın bakalım.

Peki öyle bir şey olsa PC de takılı bir sürü ekipman var. Hepsi takar takmaz çalısşıyor. Hepsinin yerini değiştirdim. Mouse mikrofon kulaklık, direksiyon hepsi bütün USB portlarında çalışıyor sadece taşınabilir HDD'ler çıkmıyor.

Peki öyle bir şey olsa PC de takılı bir sürü ekipman var. Hepsi takar takmaz çalısşıyor. Hepsinin yerini değiştirdim. Mouse mikrofon kulaklık, direksiyon hepsi bütün USB portlarında çalışıyor sadece taşınabilir HDD'ler çıkmıyor.

Elinizdeki seçenekler çözümsüz kaldıysa formattan sonra anlaşılacaktır.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı