Windows'ta hiçbir USB bellek görünmüyor

hasangencer

Hectopat
RAM
32 gb
SSD veya HDD modeli
samsung 960 pro
Ekran kartı
3080
Anakart
asus 790 hero
İşlemci
13900k
Arkadaşlar merhaba.
Çok acayip bir sorunlar karşı karşıyayım. Derdimi size tam olarak anlata bilmem için 1 dakikanızı ayırarak okumanızı rica edeceğim.

Anakartım ASUS Maximus 790 Hero, işlemci 13900k, RAM 32 GB yeni bir PC.

1 yıldır sorunsuz kullandığım cihazıma dün bir USB bellek takmak istediğimde görmedi bilgisayarım. Başka bir USB bellek taktım onu da görmedi. 3 4 tane farklı USB bellek taktım hiçbirini görmedi.

Ancak takılı bütün USB ile çalışan kulaklığım, mikrofonum, klavyem, farem hepsi sorunsuz çalışıyor. Yerlerini değiştirsemde USB'ler yine çalısıyor. Ayrıca Windows da gözükmeyen USB belleklerim BIOS da gözüküyor ve içeriği gözüküyor. Bilgisayar a bir USB takınca bir donanım takılan ses uyarısı geliyor ama kendisi gözükmüyor.

Windows 11 Pro kullanıyorum. Birkaç kişiye sordum. Yazılımsal bir sorun gibi gözüküyor dedi. 1 yıldır kullandığım cihaz ASUS Armoury Crate programı yüklü ve sık sık kendini güncelledi yazılım üstüne yazılım kurdu ve çoğu insanın sevmediği bir program Armoury Crate.

PC'ye format atmak kolay ancak içinde cok fazla veri var bunları almam gerek. Ama USB bellek takamıyorum.

Cok bir alakası yok ama BIOS'um en son sürümün bir önceki sürümü. Bugün BIOS'tan BIOS'u güncelliyeceim.

Tecrubeli arkadaşların yardımını bekliyorum arkadaşlar sağ olun.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2.jpg
    Screenshot_2.jpg
    63,4 KB · Görüntüleme: 18
  • Screenshot_3.jpg
    Screenshot_3.jpg
    81,9 KB · Görüntüleme: 23

Technopat Haberler

Geri
Yukarı