Windowsu Linux'a çevirebilir miyim ?

aslanilker

Hectopat
Katılım
3 Haziran 2012
Mesajlar
155
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar biraz tuhaf gelicek ama Windows'lu bilgisayarımı Linux'a çevirebilirmiyim merak ediyorum. Bir kaç kere başka forumlarda konu açmıştım fakat istediğim cevabı alamadım. Bir de sizin gibi üstâd'lara sorayım dedim. Windows'da Linux açmak istemiyorum çevirmek istiyorum. Çoğu açtığım konuda bana Windows'un içinde Linux açmayı söylediler ama imkansız diye bir şey duymadım acaba imkansız mı ?

Edit : Bir de arkadaşlar eğer olmaz derseniz Backtrack 5'i yüklemek istiyorum sizce kullanışlı mı ? Arkadaş önermişti de.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Mesajının ikinci kısmını ben cevaplayayım. BackTrack 5 içinde değişik güvenlik araçlarını içeren Linux tabanlı bir işletim sistemi. Sen bu araçları kullanmayacaksan ve kullanışlı bir Linux arıyorsan Ubuntu'yu tavsiye ederim.
 
Tamam da kardeşim benim merak ettiğim acaba çevirilebiliyor mu ? Çevirilse yükleyeceğim de fakat olmaz gibi geliyor bana bir sorayım dedim belki oluyodur.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum bunda sorulacak bir soru yok :) İndirirsin bir Linux dağıtımını. DVD'ye yazarsın. Sonra yüklersin gerekli adımları takip ederek.
 
Tamam da yani uyumsuzluk olur mu ben ondan bahsediyorum. Çevirilebiliyorsa sıkıntı yok indirebilirim ama bir de yüklerken bilgisayarı komple götürmeyelim de :D
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarın özelliklerini yazabilir misin ? Sorun çıkarsa harici elemanların driveri konusunda sıkıntı çıkabilir. Mesela kablosuz adaptör gibi. Ubuntu kullanırken sıkıntısını yaşamıştım. Ciddi bir uğraş gerektiriyor. Laptopsa bazı sıkıntılar çıkabilir ama Linux dağıtımları masaüstü bilgisayarları kaldırabilecek bir yeterliliğe sahip.
 
Masaüstü bilgisayarım var :/ araştırdım sanırsam Virtual box ile Windows 7 de açabilirmişsin. Aynı Sanal sürücü gibi emulatör tarzı yani.
 
Benim tavsiyem, öncelikle düşük kapasiteli eski tip harddisklerden 1 adet temin edip bunu sisteme takarak sadece Linux kurarak önce bazı şeyleri görmelisin.
Windows'un Linux'a çevrilmesi diye bir mantık biraz garip olmuş. Prensipte Windows da olsa, Linux da olsa anladığı komut dizeleri verdır ve bunlar her işlem yapan işlemcilerin anladığı komutlardır. Bu komutlar Linux tabanında ve Windows tabanında da aynıdır. Yani bir işlemci hangi işletim sistemiyle çalıştırılıyorsa çalıştırılsın aynı komut dizeleriyle çalışır. Bu mantığı tam olarak anlamak için ASSEMBLER ve MAKİNE DİLİ öğrenmelisin. Assembler veya makine dili ile verilmiş komutlar direk işlemcilerle muhattap olmaktadır. Ancak bu komutların yazılış biçimlerini makina diline aktarılması esnasında farklı şekilde uygulanmaktadır. Bu yüzden kullanıcıya kolaylık açısından uygulama farkllığı vardır. İşte bu farklılık, windows, linux ya da Mac-OS şeklinde ortaya çıkmaktadır.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı