Windows'un gereksiz hantal olması

Ama windows'ta "GRUB" denen en ufak şeyde çöken bir bootloader yok. Veya yazılım desteği dar değil.
GRUB hayatımda sadece 1 defa çöktü. O da benim bir yanlışım yüzünden oldu Yazılım desteği de gayet fazla açık kaynaklı çok güzel alternatifler mevcut. WineHQ da bize güzel bir araç sunmuş. Şartsa oradan açıyorsunuz. Kendi bilgisayarımda Wine kurulu bile değil. GRUB'u sevmiyorsanız alternatif olarak systemd ile boot edebilirsiniz.

Garuda Linux pek özelleştiremesem de yaptım bir şeyler

Windows'un en büyük problemi spagetti olmuş olması. Çok uzun zamandır geliştiriliyor ve geriye dönük uygulama uyumluluğu konusunda hala başarılı. Bu geriye dönük uyumluluktan yararlananlarsa pek çok büyük firma. Bosch-Siemens Türkiye'de hala kendi özel mail servisiyle haberleşiyor. Windows XP devrinden kalma bir client ile hemde. Bu tarz firmalar çok fazla ve eğer bu hantallaştıran servislerden vazgeçerlerse çok fazla müşteri kaybedecekler. Bu yüzden bırakamıyorlar. Hala AutoCAD 2007 kullanan tanıdıklarım var. Yani kısaca hantallığın kaynağı bu.

Linux'ta yanlış değilsem güncel bir uygulamanın ihtiyaç duyduğu tüm paketlerde güncel olmalı, ek olarak eski bir uygulama gereksinimlerindeki güncel paketleri kullanamıyor. Bu sebeple hantallaşmanın önüne geçilmiş oluyor. Yanlışım varsa düzeltin.

İfadeler: MCV

"rEFInd" yazılımıda güzel bir alternatif systemd sevmeyenler için.

Evet NT yenilenirse bir sürü programı baştan yazmak zorunda olacaklar ve kriz başlayacak.

İfadeler: MCV
Windows 11 modladım boşta 500 MB RAM kullanıyor ISO dosyasında olan uygulamalar Microsoft Store, Fotoğraflar, Windows Media Player, Microsoft Edge, Paint 3D. TPM ve Secure Boot bypass dosyası bulsam paylaşmayı düşünüyorum gerekli testleri yaptıktan sonra SHA ve MD5 değerlerini de paylaşacağım ISO dosyası ile beraber. Bana göre tam bir performans ISO'su oldu.

Düşük RAM kullanımı için gider OgnitorenKs Windows veya Kendi Windows'umu modlar kullanırım. Hiç değilse kanser etmez.

Linux kullanımı bahsedildiği kadar zor değil 3 ay önce hiçbir bilgim olmadan Fedora ve GNOME ile Linux kullanmaya başladım. Hiçbir eksiklik hissetmiyorum. Gerek oyun gerek ise günlük kullanım olsun Windows'ta yapabildiğim her şeyi rahatlıkla arayüz üzerinden terminale gerek duymadan yapabiliyorum. Terminal kullanmayı bilmesem bile pek büyük bir eksiklik hissetmedim.
Tabii kullanım amacına göre belki değişebilir bilemiyorum. Belki Linux'un Windows'a göre eksik olduğu konular olabilir ama ben böyle bir durum yaşamadım her işimi hiçbir sorun yaratmadan gördü. Bazı arkadaşların birkaç konuyu abarttığını düşünüyorum internete bağlanmakta zorluk yaşanması saçma bir durum daha önce pencere yöneticili Arch deneyimleme fırsatım olmuştu onda bağlanamamıştım. Herkesin kendi bilgisine göre distrolar var.

Beklemedeyiz hocam.

Yok hocam, ben onun gibi değilim. Zaten daha önceden tecrübem var Linux konusunda. Bırakacağımı sanmam.

Ama windows'ta "GRUB" denen en ufak şeyde çöken bir bootloader yok. Veya yazılım desteği dar değil.
grub en ufak şeyde çöküyormu. Daha önce 6 ay deneyimim var hiç bir problem olmadı.

En hızlı terminal Arch dağıtımlarda mevcut. Ubuntu tabanlı dağıtım kullandığımda sövüyorum yavaşlığından Update etmek uzun sürüyor.
Hocam o terminalden değil paket deposundan.

@363652

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…