Windows 11'in yanına Linux kuracağım. Sistemim 512 GB ve daha önceden Linux Mint kullanmıştım. Windows'u AutoCAD Photoshop gibi oyun dışında kullanacağım, Linux'u biraz daha gündelik kullanacağım. Sizce Linux'a kaç GB ayırmalı?
Windows 11'in yanına Linux kuracağım. Sistemim 512 GB ve daha önceden Linux Mint kullanmıştım. Windows'u AutoCAD Photoshop gibi oyun dışında kullanacağım, Linux'u biraz daha gündelik kullanacağım. Sizce Linux'a kaç GB ayırmalı?
40GB arası düzenli temp ve cache temizliğiyle yeter günlük kullanım için. Ama ekstra alandan zarar gelmez. 60-70GB seviyesinde verebilirseniz daha iyi olur.
Sizin önerdiğiniz bir dağıtım var mı dediğim gibi gündelik için.
Gündelik kullanıcı için Linux Mint pratiktir. Cinnamon arayüzü yabancılık çekmemenizi sağlar. LTS versiyonlarla uzun süreli destek sağlar. Sürüm yükseltmek, güncelleme yapmak ve depolarından uygulama kurmak kolaydır.Sizin önerdiğiniz bir dağıtım var mı dediğim gibi gündelik için.
Sistem özelliklerin ne?
Nasıl bir arayüz deneyimi arıyorsun?
Gündelik kullanıcı için Linux Mint pratiktir. Cinnamon arayüzü yabancılık çekmemenizi sağlar. LTS versiyonlarla uzun süreli destek sağlar. Sürüm yükseltmek, güncelleme yapmak ve depolarından uygulama kurmak kolaydır.
Windows 11 kullandığınıza göre güncel bir sisteminiz var sanırım. Doğruysa Linux Mint Cinnamon Edge versiyonunu öneririm.
Bilgi ve indirme sayfası:
Linux Mint 21.3 "Virginia" - Linux Mint
Linux Mint is an elegant, easy to use, up to date and comfortable desktop operating system.linuxmint.com
İndirmeye karar verirseniz Torrent ile indirmenizi öneririm.
Mint için 5 bile yeter. Flaşa kursana.
Mint boşta 7 GB alan kaplıyor. 5 GB biraz fazla olmamış mı hocam?Mint için 5 bile yeter. Flaşa kursana.
Acer V15 32 GB olandan kullanıyorum
Biraz daha macOS gibi sonradan modifikasyon yapacağım.
Daha önce Mint kullandım biraz Ubuntu kurasım var ama.
Eklenti yükleyeceğim yoğunluklu olarak Linux kullanacağım.
Mint boşta 7 GB alan kaplıyor. 5 GB biraz fazla olmamış mı hocam?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.