Çözüldü Windows'un yanına Linux kurmak için kaç GB ayırmalıyım?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Kodlama işlerine elim alışsın istiyorum. Her sürümün kendi farklı dosya türleri varmış. İnternette araştırdığımda Türkçe güzel kaynaklar bulabilir miyim? Ya da takıldığım bir yer olursa bu forumda cevaplanması kolay olur mu?
Özellikle Python ve C++ yazıyorsan, site yapmaya çalışıyorsan veya Android Studio kullanıyorsan GNU/Linux sana büyük avantajlar sağlar. Takıldığında forumda konu açarsan yardımcı oluruz. Kubuntu, Ubuntu tabanlı olduğu için DEB uzantılı yükleme paketlerini kullanabilirsiniz.(Sadece Chrome veya VS Code kurarken ihtiyaç duymuştum.) Çoğu uygulamayı içinde gelen uygulama mağazasından kurabilirsiniz.(Spotify v.b.) Tecrübe kazandıktan sonra da terminal üzerinden komutlarla işlerinizi halledersiniz. Alışınca terminal daha pratik ve hızlı geliyor insana.
Fazla rahatsız ettim gibi hissediyorum ama terminalden elle(uygulama kurmak gibi) yapabildiğimiz her şeyi yapabiliyor muyuz?
Bildiğim kadarıyla yaptığımız işlemleri kolaylaştıran arayüzler de sonucunda terminalde kodların yaptıklarıyla aynı işlemi yapıyor ama şu ana kadar kodları pek kullanmadım Manjaro'da misal. Alışınca kodlar akar diye düşünüyorum :).
 
Fazla rahatsız ettim gibi hissediyorum ama terminalden elle(Uygulama kurmak gibi.) yapabildiğimiz her şeyi yapabiliyor muyuz?
Her şeyi yapabilirsiniz. Örneğin;

Paketlerin güncelliğini kontrol etme: sudo apt update
Paketleri güncelleme: sudo apt upgrade
Yazılımları indirme ve kurma: sudo apt install paketadı
Yazılımları silme: sudo apt remove paketadı
Paket bozukluklarını tamir etme: sudo apt install -f

DEB paketlerini kurma: sudo dpkg -i uygulama.deb

Bu komutlardaki sudo, bir komutu kök/root/yönetici yetkileri ile çalıştırmaya yarar. APT ise paket yöneticisinin adıdır.
 
Son düzenleme:
Mantığını anladıktan sonra terminal basit gelmeye başlayacak. apt komutu ile ilgili bilgi mi almak istiyorsun? apt help / apt --help / apt -h gibi komutlarla yardımı çağırabilirsin. Genelde bu üç komuttan biri yardım çıktısını verir. Ya da daha detaylı bilgi için man apt.

"apt" komutu sadece bir örnek.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı